Het laatste formule 1 nieuws

Russell: "Hoop dat ik Toto flink wat kopzorgen heb opgeleverd"

Russell: “Hoop dat ik Toto flink wat kopzorgen heb opgeleverd”

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

George Russell Het raceweekend in Sakhir liep uit op een drama voor George Russell , nadat hij zijn eerste Formule 1-podium, en misschien zelfs wel overwinning, gedag kon zwaaien na de fouten van Mercedes . De Brit hoopt in elk geval dat hij Toto Wolff wat kopzorgen heeft opgeleverd.

Lewis Hamilton testte vorige week positief op het coronavirus en moest dus de Grand Prix van Sakhir overslaan. Of de zevenvoudig wereldkampioen komend weekend kan racen in Abu Dhabi is nog maar de vraag. Het zou voor Russell een geweldige kans zijn om revanche te kunnen nemen, want afgelopen weekend werd de zege tot twee keer toe van hem afgepakt. Uiteindelijk moest de 22-jarige genoegen nemen met de negende plek. Hij behaalde hiermee wel zijn eerste WK-punten, maar met een overwinning in zicht is dat natuurlijk een grote teleurstelling. Russell heeft iedereen er in elk geval van kunnen overtuigen dat hij op z’n plek zit bij een topteam, maar dan moet hij wel die kans krijgen.

Artikel gaat verder onder video “De beste manier is om de resultaten op de baan voor je te laten spreken. In deze industrie draait alles om prestaties,” zo zei de Williams -coureur. “Ik hoop dat dit weekend hun meningen [die van iedereen bij Mercedes] over mij heeft bekrachtigd. Mercedes steunt me al sinds eind 2016. Ze hebben mijn gehele loopbaan nauwgezet gevolgd. Dit is hopelijk gewoon een volgende trede op de ladder.” Het is enorm zuur dat de fout van Mercedes tijdens de pitstop van Russell hem de overwinning heeft gekost, maar gelukkig blijft de Brit geloven dat zijn tijd nog wel komt.

Wolff heeft inmiddels gezegd dat Valtteri Bottas in 2021 gewoon bij Mercedes rijdt, al werd de Fin toch wel met de neus op de feiten gedrukt als het gaat om het talent van Russell. De Brit hoopt dan ook dat hij snel nog een kans krijgt om zich te bewijzen. “Vanuit Toto’s perspectief: hopelijk heb ik hem wat kopzorgen opgeleverd. Niet alleen voor 2022, misschien eerder,” zo werd de 22-jarige geciteerd door Motorsport.com .

Laat je horen! Denk jij dat Hamilton komend weekend […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Russell: “Hoop dat ik Toto flink wat kopzorgen heb opgeleverd”