Het laatste formule 1 nieuws

Russell hoopt op zege Hamilton in Silverstone: "Maar Max levert uitzonderlijk werk"

Russell hoopt op zege Hamilton in Silverstone: “Maar Max levert uitzonderlijk werk”

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

George Russell durft niet te voorspellen wie de Grand Prix van Silverstone gaat winnen. Wel hoopt hij stiekem dat het de kant van landgenoot en vermoedelijk toekomstig teammaat Lewis Hamilton opvalt.

De strijd tussen Max Verstappen en Hamilton krijgt aanstaande zondag op Silverstone een nieuw hoofdstuk. De afgelopen vijf races moest Hamilton toe kijken hoe het maar liefst vier keer de Nederlander was die er met de zege vandoor ging. Eén keer was het diens teammaat, Sergio Perez . Al met al heeft het geleid tot een achterstand van 32 punten in het wereldkampioenschap bij de coureurs. Hoogtijd dus voor de Brit om zijn titelgevecht een nieuwe boost te geven. Favoriet op Silverstone?

En wanneer kan je dit beter doen dan tijdens je thuisrace? Hamilton was de afgelopen jaren erg dominant tijdens de Grand Prix van Groot-Brittannië. Van de laatste acht races schreef hij er maar liefst zes op zijn naam. Dit seizoen lijkt een zege echter niet per se voor de hand liggend. Red Bull Racing lijkt op het moment het betere pakket te hebben, al vergt Silverstone met de vele hoge snelheidsbochten erg specifieke afstellingen. Nog een lange weg te gaan

Gevraagd naar wie de race gaat winnen, durft Russell dan ook geen pasklaar antwoord te geven: “Er is nog een lange weg te gaan. Je kunt Mercedes en Lewis nooit afschrijven, het is een uitzonderlijk team”, vertelt hij tegenover Sky Sports F1 . “Red Bull en Max zitten er bovenop op dit moment en alles valt hun kant op, maar in de Formule 1 kan alles in één seconde veranderen. Ik hoop dat Lewis en Mercedes winnen, maar Max levert uitzonderlijk werk en hij verdient de kansen die hij op dit moment krijgt.”

Lees het hele artikel op de volgende pagina Russell hoopt op zege Hamilton in Silverstone: “Maar Max levert uitzonderlijk werk”