Het laatste formule 1 nieuws

Russell na eerste simwerk voor 2022: “Het wordt totaal anders”

Russell na eerste simwerk voor 2022: “Het wordt totaal anders”

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

George Russell bestempelt de reglementswijzigingen voor 2022 als “een van de grootste veranderingen ooit” in de Formule 1. Die conclusie trekt de Williams-rijder na zijn eerste virtuele kennismaking met de auto van volgend jaar.

Naarmate het jaar vordert verschuiven de Formule 1-teams de aandacht steeds meer naar de ontwikkeling van de auto voor 2022. De teams krijgen volgend jaar te maken met de grootste wijziging in het technisch reglement sinds 2014, toen de koningsklasse overstapte op de hybride V6-turbomotoren. Met een gloednieuw aerodynamicapakket en de terugkeer van het grondeffect zullen de auto’s volgend jaar een paar seconden per ronde langzamer worden, wat wel tot meer spektakel en betere races moet gaan leiden.

George Russell laat weten dat hij vanwege zijn aflopende contract bij Williams niet heel erg betrokken wordt bij de ontwikkeling van de auto voor 2022, maar dat hij met het oog op volgend seizoen wel al het nodige simulatorwerk heeft verricht. Daarmee heeft de jonge Brit al een eerste indruk gekregen van wat de coureurs volgend jaar te wachten staat.

“Het is nog vroeg dag, we leggen alleen maar de fundering neer”, vertelt Russell over de eerste tests. “Vanuit het perspectief van een coureur geef je voortdurend feedback over de auto van dit jaar en wat je wil van de auto van volgend jaar. Maar het wordt echt totaal iets anders. Ik denk dat de wijzigingen volgend jaar één van de grootste veranderingen ooit gaan zijn in de Formule 1-reglementen. Op dit moment is het denk ik hetzelfde voor alle teams, een kwestie van aftasten en kijken waar er meer snelheid gevonden kan worden. Maar totdat we volgend jaar in de eerste test voor het eerst de baan op gaan zal niemand een idee hebben.” Correlatie

Na zijn eerste meters in de simulator heeft Russell goede hoop dat de nieuwe auto’s meer spektakel op zullen leveren: “Deze auto zou absoluut wat meer raceable moeten zijn”, vervolgt de Brit. “Daarnaast denk ik dat het voordelig uitpakt voor de banden, omdat je minder vuile lucht krijgt waardoor de banden waarschijnlijk minder snel oververhit raken. We krijgen natuurlijk ook 18 inch wielen […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Russell na eerste simwerk voor 2022: “Het wordt totaal anders”