Het laatste formule 1 nieuws

Russell reageert sportief op 'kwijtraken' Mercedes-stoeltje

Russell reageert sportief op ‘kwijtraken’ Mercedes-stoeltje

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Nadat donderdagavond bekend werd dat Lewis Hamilton na twee negatieve coronatesten de Formule 1-paddock weer mocht betreden, wist George Russell ook meteen waar hij aan toe was. De jonge Brit viel vorige week bij Mercedes in voor de zevenvoudig wereldkampioen en zat lang in onzekerheid of hij sportieve revanche kon nemen na de teleurstellend verlopen race in Sakhir.

Daar zag hij een nagenoeg zekere overwinning uit zijn handen glippen door toedoen van pitstopgeblunder van Mercedes. Een kans op revanche krijgt hij voorlopig dus niet, want dit weekend moet hij het gewoon weer stellen met zijn Williams FW43, waarmee hij dit jaar nog geen punt heeft weten te scoren. Toch keert hij met opgeheven hoofd terug naar de Williams-garage.

“Terug thuis bij Williams”, zo post hij tezamen met een foto waarop hij met een grote glimlach pronkt in zijn Williams-raceoverall op zijn sociale media-kanalen. “Heb ik veel gemist?”, grapt hij, alvorens hij op een serieuzere toon verder gaat.

“Ik ben serieus blij dat Lewis Hamilton weer terugkeert en fit is. Ik heb een geweldige tijd gehad bij Mercedes, maar nu sta ik weer te trappelen om alles wat ik het afgelopen raceweekend heb geleerd te kunnen gebruiken bij Williams. Ik ga weer alles geven dit weekend, net zoals Williams week in, week uit alles voor mij geeft”, aldus Russell.

Moet Red Bull met het oog op 2021 meer afgaan op wat Max Verstappen van zijn teamgenoot verlangt? Dit en meer in de nieuwste F1-podcast met Ruud Dimmers, Tom Coronel en Thomas van Groningen, die hieronder is te beluisteren.

Lees het hele artikel op de volgende pagina Russell reageert sportief op ‘kwijtraken’ Mercedes-stoeltje