Het laatste formule 1 nieuws

Russell vertrouwt op Wolff en Mercedes: "Ze zullen mij de beste kans geven"

Russell vertrouwt op Wolff en Mercedes: “Ze zullen mij de beste kans geven”

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Op de donderdag van het Grand Prix-weekend van Emilia-Romagna zat RacingNews365 om de tafel met Williams-coureur George Russell voor een exclusief interview. De Mercedes -junior zou zich enkele dagen later niet populair maken bij Toto Wolff, aangezien hij samen met Valtteri Bottas uit de race in Imola crashte.

Hij aast namelijk op het stoeltje van de Fin, wiens contract aan het einde van het jaar afloopt. Vorig jaar mocht hij al eens in het Mercedes-zitje plaatsnemen, toen hij tijdens het GP-weekend van Sakhir inviel voor de door corona gevelde Lewis Hamilton . Hij schitterde aldaar door zich meteen met Bottas te kunnen meten tijdens de kwalificatie en door hem af te troeven in de race, al moest hij door pech genoegen nemen met slechts een negende plaats.

Als we hem vragen naar dat avontuur en wat de belangrijkste les is geweest die hij destijds heeft geleerd, vertelt hij hoe zwaar het weekend mentaal voor hem was. “De psychologische uitdagingen die er komen kijken bij het presteren op het hoogste niveau. Dat was de belangrijkste les die ik dat weekend heb geleerd. De voldoening van het behalen van succes is op dat niveau nog groter, terwijl de teleurstelling nog vele malen groter kan zijn. Dat is het voornaamste wat ik toen heb geleerd.”

Want bij Williams rijdt hij meestal in de luwte en haalt hij ook tijdens een goede race geen punten, zo legt hij uit. “Mijn opmars is relatief makkelijk geweest. Het laatste anderhalf jaar ben ik niet echt opgevallen, omdat ik altijd buiten de punten eindigde. Als ik geen hele goede pace heb, dan valt dat niet echt op en ook als ik een goed resultaat boek, dan heeft bijna niemand dat door. De meeste Grand Prix-weekenden sluit je dan redelijk tevreden af, ook al weet je dat er hier en daar misschien een klein beetje meer in zit.”

Terwijl dat vorig jaar in Bahrein wel anders was toen hij zijn opwachting mocht maken voor Mercedes. “Toen had een halve tiende van een seconde kunnen betekenen dat ik op poleposition had gestaan. Dan was mijn gevoel weer heel anders geweest. Dat is […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Russell vertrouwt op Wolff en Mercedes: “Ze zullen mij de beste kans geven”