Het laatste formule 1 nieuws

Russell viert de kleine feestjes bij Williams: "Voor ons is dat een overwinning"

Russell viert de kleine feestjes bij Williams: “Voor ons is dat een overwinning”

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

In de Formule 2 reeg George Russell de ene poleposition en overwinning na de andere aan elkaar. Het leverde hem de overtuigende eindzege op in het kampioenschap, waarna een overstap naar het Formule 1-team van Williams volgde.

Sinds zijn intrede in de koningsklasse van de autosport in 2019 moet Russell het voornamelijk achterin het veld uitvechten met de andere achterhoedeteams. Vervelend natuurlijk, maar het zorgde wel voor een andere manier van denken, zo vertelt de Brit als hij te gast is bij de In the Fast Lane Podcast .

“Ik heb altijd gevochten om polepositions en overwinningen in mijn carrière. Maar als je nu opeens vecht voor P14, dan is dat een goed resultaat voor ons”, meent Russell. “Dat moet je ook erkennen, want als je dat niet doet, raak je ontzettend gedemoraliseerd en gedemotiveerd.”

Russell geeft als voorbeeld de Grand Prix van Portugal, waarbij hij zich op P11 kwalificeerde. “Dat voelde als een poleposition voor ons. We moeten dat als kleine overwinningen zien en erkennen dat we het dan gewoon goed gedaan hebben.”

Liever wil hij natuurlijk weer voorin meevechten, zoals bij de Grand Prix van Sakhir vorig jaar toen hij Lewis Hamilton verving bij Mercedes . Geduld is echter een schone zaak, weet ook Russell. “Helaas is dit de sport op het moment. Tenzij je in één van de top drie auto’s zit, heb je geen kans. Dat is heel jammer. En het is frustrerend. Maar geduld is de sleutel, wordt mij tenminste altijd verteld.”

Lees het hele artikel op de volgende pagina Russell viert de kleine feestjes bij Williams: “Voor ons is dat een overwinning”