Het laatste formule 1 nieuws

Russell weer voor Verstappen in training

Russell weer voor Verstappen in training

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Foto: Red Bull Content Pool George Russell, de 22-jarige coureur die Lewis Hamilton vervangt, zette vrijdag ook in de tweede vrije training voor de Grand Prix van Sakhir de snelste tijd neer. Hij hield nummer twee Max Verstappen achter zich.

De Red Bull-coureur moest beide trainingen toezien dat de vervanger van Hamilton de snelle bolide van Mercedes onder controle had. Verstappen noteerde in zowel de eerste als de tweede sessie de tweede tijd. Verstappen was in 54,841 ruim een tiende langzamer dan Russell. Sergio Pérez klokte de derde tijd.

Snelste rondje
Russell zette zijn tijdelijke teamgenoot Valtteri Bottas in de schaduw. De Fin kwam in de tweede training tot de elfde tijd. Hij was 0,608 seconde langzamer op de Outer Track van het circuit Sakhir, waarop de coureurs hun tweede Formule 1-race in Bahrein afwerken. Het is een kort rondje met weinig bochten en veel rechte stukken. De rondetijden liggen dik onder de minuut. Russell klokte 54,713 als snelste rondje.

‘Bottas onze man volgend jaar’
Teambaas Toto Wolff benadrukte dat er geen sprake is van een tweestrijd, waarbij Russell bij uitmuntend presteren mogelijk zelfs Bottas verdringt bij Mercedes. “Als George het goed doet, is dat een indicatie dat hij ooit een goede auto krijgt en voor overwinningen en titels kan strijden, maar dat is ver weg. Een ‘shoot-out’ tussen Valtteri en George is niet aan de orde. Dat kan ook niet als we het over één, hooguit twee races hebben. Valtteri is onze man volgend jaar.”

Afstelling
Verstappen was nog niet helemaal te spreken over zijn bolide. “Wat de balans aangaat hebben we de optimale afstelling nog niet gevonden”, liet hij weten. “Het is niet de meest spannende baan om op te rijden. Omdat het zo’n kort rondje is staat de radio constant aan voor waarschuwingen over andere auto’s.”

Verstappen kan nog tweede worden in het kampioenschap. Hij staat twaalf punten achter Bottas. De Grote Prijs van Sakhir is de zestiende en voorlaatste van het jaar. Volg nieuws over

Lees het hele artikel op de volgende pagina Russell weer voor Verstappen in training