Het laatste formule 1 nieuws

Russisch roulette op smalle Franse wegen

Russisch roulette op smalle Franse wegen

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Tour de France De derde etappe van de Tour de France werd ontsierd door tal van valpartijen. En dat is niet voor het eerst. Wat is er aan de hand in het peloton? De Australiër Caleb Ewan (rechts) en de Slowaak Peter Sagan (links) gaan vlak voor de finish onderuit. Op de achtergrond Mathieu van der Poel, in het geel. Terwijl de Belg Tim Merlier juichend over de finish komt en zijn eerste etappezege in de Tour de France schouder aan schouder viert met teamgenoot Jasper Philipsen, ligt op de achtergrond Caleb Ewan stil op de grond.

In de laatste meters van de derde etappe, naast het eeuwenoude kasteel van het plaatsje Pontivy, is de Australiër in een flauwe bocht keihard onderuit gegaan. Op televisiebeelden is te zien dat zijn stuur ineens een zwieper maakt. Ewan neem concurrent Peter Sagan mee in zijn val. De Slowaakse oud-wereldkampioen houdt er een gekneusde heup en een flinke snee aan over, maar kan dinsdag starten. Ewan heeft minder geluk; zijn sleutelbeen is gebroken, voor hem is de Tour ten einde.

Het peloton was woest, maandag na afloop van de eerste vlakke etappe van deze Ronde van Frankrijk. Terwijl de teams nerveus probeerden een zo’n goed mogelijke positie te vinden voor hun sprinters en klassementsrenners, voerde het parcours het peloton over steeds smallere wegen. Met name de laatste vijf kilometer waren levensgevaarlijk – vanuit het gehucht Malguénac ging het toch al op drift geraakte peloton ook nog eens heuvelafwaarts naar de finish. De laatste kilometer ging over de smalle dorpsstraat van Pontivy, over een ongelijke weg met putdeksels, kasseien en dus die flauwe bocht. ‘Er gaan doden vallen’

„Dit is geen fietsen meer”, brieste Marc Madiot van de Franse ploeg Groupama-FDJ na afloop. „Ik wil mijn kind geen profrenner zien nadoen na wat we hebben gezien. Als we niets veranderen, gaan er doden vallen.”

Madiot had alle reden om boos te zijn. Op zo’n vier kilometer van de streep moest het peloton in volle vaart onder een smal stenen bruggetje door, links de bocht om. Sprinter Arnaud Démare van de Franse ploeg hield de bocht niet, […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Russisch roulette op smalle Franse wegen