Het laatste formule 1 nieuws

‘s Werelds duurste hamburger zit vol iconische luxe, inclusief Beluga, bladgoud en Macallan

‘s Werelds duurste hamburger zit vol iconische luxe, inclusief Beluga, bladgoud en Macallan

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

De een doet een Zoom-sessie met een psych, een ander grijpt naar de drank en Robbert Jan de Veen besloot tot een hamburger-prestigeproject.

Afgelopen januari zat de eigenaar slash kok van De Daltons in Voorthuizen er door corona even flink doorheen. Hij moest z’n auto verkopen, een aantal medewerkers laten gaan en hij miste de ‘Lekkerste wedstrijden’ op de Horecava, waar hij vaak in de prijzen viel. ‘Een klotemaand.’ Tótdat zijn oog tijdens het scrollen viel op een Guinness World Record van duurste hamburger. Dom Pérignon in je bol

Er gloorde weer licht, ook in zijn ogen: ‘die hamburger komt uit de VS, kostte 4100 euro en woog 300 kilo. Zonde dat het niet voor één persoon was.’ Lang verhaal kort: de hamburgerliefhebber, -connaisseur én -kok besloot zijn tanden in een nieuw record te zetten en hij begon weer over te lopen van energie. ‘Ik wilde alles zelf maken.’ De afgelopen maanden stonden in het teken van witte truffels invriezen om de smaak te behouden, een champagneburgerbol met Dom Pérignon in het broodbeslag bakken, mayo van eendeneieren ontwerpen, een ‘overprized roomboter’ van 10 euro per 500 gram en ‘hele dure balsamico’ (125 euro voor 50 ml). Om mee te beginnen.

This content is imported from Instagram. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site. The Golden (Cow)boy

Net als veel van de gerechten op De Daltons-kaart, is ook deze burger vernoemd naar het iconische Wilde Westen. Naar Eddy Dean aka The Golden Cowboy, de zingende acteur die ‘verschrikkelijke country’ maakte, maar wel een gouden naam had. De kok haalde de ‘cow’ eraf en stopte ‘m ín zijn The Golden Boy. De Wagyu A5 om precies te zijn, de Jaguar onder de koeien, zeg maar.

Nog een hele waslijst volgt. Zo werd De Veen wild van verlangen toen hij het stoere zeebonken-programma vol baarden, zuidwesters en koningskrabben zag, Deadliest Catch. ‘Fantastische monsters van beesten… Die moét ik hebben voor op mijn burger, dacht ik meteen. Ga ik ze koken in een Chablis van 95 euro.’ En […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina ‘s Werelds duurste hamburger zit vol iconische luxe, inclusief Beluga, bladgoud en Macallan