Het laatste formule 1 nieuws

Sainz chauvinistisch: ‘Ik wil dat Alonso en ik strijden voor overwinningen'

Sainz chauvinistisch: ‘Ik wil dat Alonso en ik strijden voor overwinningen’

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Carlos Sainz is na zeven seizoenen Formule 1 een gevestigde naam in de sport. Dit seizoen rijdt hij bij Ferrari, waar hij teamgenoot Charles Leclerc goed de baas kan. In het kampioenschap staat Sainz zesde en Leclerc zevende. Maar de Spanjaard wil meer. Strijden met landgenoot Alonso

Met Sainz en Fernando Alonso zijn er twee Spanjaarden in de Formule 1. Bij Marca.com laat Sainz zich van zijn chauvinistische kant zien. “Ik zou graag zien dat Fernando en ik in 2022 strijden voor podiumplaatsen en overwinningen in plaats van, zoals nu, voor vijfde en zesde plaatsen. Het zal leuker zijn voor alle fans in Spanje. Het zou fantastisch zijn om een coureur bij Ferrari en Alpine te hebben die voor podiumplaatsen vechten. Het zou iets heel moois zijn.” Nieuwe auto’s in 2022

Voor het zover is zullen beide teams zo goed mogelijk om moeten gaan met de nieuwe regels die volgend jaar gaan gelden. Bij Ferrari is de ontwikkeling van de nieuwe auto in volle gang. “Er zijn een heleboel dingen die we moeten verbeteren, maar iedereen begint komend seizoen vanaf nul en we hoeven niet die zes of zeven tienden goed te maken die ons scheiden van Mercedes en Red Bull.”

Toch verwacht Sainz dat ook volgend jaar Mercedes en Red Bull de te kloppen teams zullen zijn. “Zij staan nog steeds op een zeer hoog niveau, maar Ferrari heeft de nodige veranderingen doorgevoerd. Ik zou graag zeggen dat we bovenaan komen te staan, maar we moeten afwachten. We moeten ons richten op wat we in de hand hebben en ervoor zorgen dat we niets laten liggen” , aldus Sainz. Formule 1 kent een mooi seizoen

Sainz is tot nu toe erg tevreden over zijn eerste seizoen in dienst van Ferrari. “Ik ben nu veel beter dan aan het begin van het seizoen, dat is zeker. In de ene race voel ik me wat comfortabeler dan in de andere, maar het komt eraan. Ik voel me dichter en dichterbij.”

Ook over het seizoen in het algemeen is Sainz enthousiast, zo ook over de strijd tussen Max Verstappen en Lewis […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Sainz chauvinistisch: ‘Ik wil dat Alonso en ik strijden voor overwinningen’