Het laatste formule 1 nieuws

Sainz: 'Door de pandemie kan ik dat nu veel meer waarderen'

Sainz: ‘Door de pandemie kan ik dat nu veel meer waarderen’

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Met de overstap naar Ferrari is voor Carlos Sainz een grote droom uitgekomen. Maar de laatste tijd komt de Spanjaard er pas echt achter hoe het is om voor het team te rijden.

Als er één naam onlosmakelijk met de Formule 1 is verbonden, dan is het ongetwijfeld Ferrari. Het team zit al vanaf het begin in de sport en is ooit begonnen met het verkopen van razendsnelle auto’s om de F1-kant te kunnen financiëren. Het Italiaanse team heeft over de hele wereld dan ook enorm veel fans.

Carlos Sainz wist dat, maar dat heeft hij het grootste gedeelte van zijn tijd bij het team alleen nog niet echt kunnen ervaren. “Ferrari heeft een bijzonder grote en warme fanbase, het is legendarisch. Maar toen ik bij het team kwam, kon ik dit helaas niet ervaren vanwege de beperkingen als gevolgen van de pandemie. Nu het weer wat beter gaat en de beperkingen afnemen, begin ik het nu echt te begrijpen…” , vertelt de coureur in gesprek met Esquire . Nu echt genieten van de fans

Door de corona-pandemie kan de Spanjaard naar eigen zeggen ook beter de fans waarderen. Je mist immers pas echt iets wanneer het is verdwenen. “Voor de pandemie vonden we het allemaal vanzelfsprekend, alsof ze bij het spel hoorden. Maar toen konden de fans F1 alleen nog via de TV volgen en begon ik ze echt te missen en waardeerde ik hun belang voor de sport” , legt Sainz uit.

Volgens de coureur heeft hij maar weinig momenten dat hij zijn bekendheid als iets negatiefs ervaart. Tijdens een vrije dag constant handtekeningen uitdelen of op de foto gaan is niet altijd ideaal, aldus Sainz. “Maar veel van hen komen naar je toe om te zeggen dat ze je fans zijn en je het beste wensen. De fans die me echt het gevoel geven dat ik speciaal ben, die moedigen je aan om het steeds beter te doen en nog harder te pushen en daar dank ik ze voor” , besluit de Ferrari-coureur.

Lees het hele artikel op de volgende pagina Sainz: ‘Door de pandemie kan ik dat nu veel meer waarderen’