Het laatste formule 1 nieuws

Sainz en Ferrari om de tafel over nieuw Formule 1-contract

Sainz en Ferrari om de tafel over nieuw Formule 1-contract

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Deze winterstop wil Ferrari de toekomst van Carlos Sainz gaan bespreken. De Spanjaard maakte een grootse indruk door in zijn eerste seizoen bij de Italiaanse renstal meer WK-punten te behalen dan Charles Leclerc . Teambaas Mattia Binotto is zeer tevreden over de rijkunsten van Sainz en wil het contract, dat eindigt in 2022, mogelijk al snel verlengen.

“Carlos heeft een geweldig jaar gehad”, zegt de Italiaan tegen onder meer RacingNews365 . Al voor het nieuwe F1-seizoen begint, moet er onderhandeld zijn over een nieuw contract. “Toen we vorig jaar tekenden, zeiden we dat het in de wintertijd zouden bekijken. Dus dit is het juiste moment om het te bekijken. We gaan het vorige seizoen beoordelen en we zullen het gesprek over onze toekomst aansnijden.” Binotto is erg trots op Sainz

Eerder riep Binotto al de beste line-up van de grid te hebben met Leclerc en Sainz, iets waar hij nog altijd achter staat. “Toen we Carlos binnen wisten te halen, was het het doel om twee goede coureurs te hebben die punten kunnen scoren voor het team. Ik denk dat we dat hebben gekregen en ik ben erg trots op ze.”

“Ook ben ik heel blij met wat Carlos dit seizoen heeft gedaan”, vervolgt de Ferrari-teambaas. “In zijn allereerste seizoen voor Ferrari was niet alles vanzelfsprekend en duidelijk. We hebben hem gehaald omdat we vonden dat hij een goede racer is en consistent is. Maar ik denk dat hij daarnaast ook goed kan leren. Gedurende het seizoen is er veel verbetering opgetreden.” Video: Dit zijn de 5 duurste Formule 1-bolides ooit!

Benieuwd naar de duurste Formule 1-bolides die ooit bij een veilig zijn verkocht? En natuurlijk naar de enorme prijzen die hieraan zitten gebonden? Check dan de video hieronder!

Lees het hele artikel op de volgende pagina Sainz en Ferrari om de tafel over nieuw Formule 1-contract