Het laatste formule 1 nieuws

Sainz heeft bij Ferrari de weg naar het podium gevonden: 'Soms net een doolhof'

Sainz heeft bij Ferrari de weg naar het podium gevonden: ‘Soms net een doolhof’

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Carlos Sainz, tweede in Monaco vorige maand Reuters Max Verstappen deelde zijn podium in Monaco met frisse gezichten. Carlos Sainz (tweede) en Lando Norris (derde) namen de honneurs waar in een weekeinde waarin de Mercedescoureurs werden geconfronteerd met tegenslag. Het jonge duo verzoent zich echter in de volgende race, dit weekeinde in Azerbeidzjan, weer met een bijrol achter de topteams.

“We waren sterk in Monaco, maar ik vrees dat het eenmalig was”, blikt Sainz terug op de stratenrace in het prinsdom. “Het was fijn om Ferrari een goed resultaat te schenken. Dat was lang geleden en geeft het team een boost, maar Monaco is een uniek circuit waar onze auto optimaal tot zijn recht komt. Vanaf nu is het weer business as usual . We missen topsnelheid en acceleratie.” ‘Ik vecht graag tegen Carlos’

Ook McLaren-coureur Norris, verrassend derde in de WK-tussenstand, rekent zich niet rijk. “Normaal gesproken zijn we niet opgewassen tegen Mercedes en Red Bull Racing. We strijden dit jaar vooral met Ferrari. Dat is leuk, ik vecht graag met mijn vorige teamgenoot Carlos. We hebben veel respect voor elkaar.” Sainz en Norris op het podium in Monaco Sainz’ podiumplaats is extra opvallend omdat hij in Monaco pas zijn vijfde grand prix voor de Italiaanse renstal reed. “Ik heb nog niet alle mogelijkheden van de auto ontgrendeld, ik zit niet in de comfort zone . Het is nog wennen.”

“Formule 1-auto’s zijn enorm ingewikkeld, het wemelt van de setup-opties en vooral het afstellen van de auto is een enorme klus. Het is soms net een doolhof.”

Het verrassende Monacopodium leverde Sainz de lof van zevenvoudig wereldkampioen Lewis Hamilton op. “Ferrari heeft met Sainz en Charles Leclerc een gouden duo. En Norris doet het geweldig bij McLaren. De toekomst van de Formule 1 is in goede handen.”

“Carlos komt net kijken bij Ferrari en laat al mooie dingen zien, heel knap. Ik kijk niet zo vaak naar mijn rivalen en focus op de strijd met Max, maar het is duidelijk dat de jonge talenten het fantastisch doen.”

Sainz had aanvankelijk geen boodschap aan alle complimenten. “Ik vond de tweede plaats een troostprijs. Het […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Sainz heeft bij Ferrari de weg naar het podium gevonden: ‘Soms net een doolhof’