Het laatste formule 1 nieuws

Sainz: "Het doel is niet om Charles te verslaan"

Sainz: “Het doel is niet om Charles te verslaan”

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Carlos Sainz is vrijdag aan zijn eerste Formule 1 -weekend voor Ferrari begonnen, en tot nu toe doet hij dat heel goed. De tweede vrije training sloot hij als vierde af, terwijl teamgenoot Charles Leclerc als twaalfde eindigde. Sainz verwacht echter niet dat hij Leclerc nu al kan verslaan in de kwalificatie. Leclerc verslaan is niet het doel

“Dit weekend zal dat waarschijnlijk nog niet lukken” , zegt Sainz bij Ziggo Sport . “Charles is sterk in de kwalificatie, en ik verwacht niet sneller te zijn dan hij. Dat zou me verbazen na drie halve dagen in deze auto.”

Hij vervolgt: “Ik weet hoe sterk ik zelf was na twee jaar in de McLaren , hoeveel kleine trucjes en andere dingen ik van de auto wist. Als dan een nieuwkomer me in de eerste kwalificatie zou verslaan… Nee, dat is gewoon niet logisch. Maar ik ga mijn best doen zoals altijd.”

“Het doel is niet om Charles te verslaan, maar om een goed weekend te hebben met Ferrari met beide auto’s in de top tien, hopelijk in de top vijf” , besluit Sainz.

Lees het hele artikel op de volgende pagina Sainz: “Het doel is niet om Charles te verslaan”