Het laatste formule 1 nieuws

Sainz over zijn vader: "Denk dat ik nooit uit zijn schaduw zal treden"

Sainz over zijn vader: “Denk dat ik nooit uit zijn schaduw zal treden”

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Meerdere Formule 1-coureurs hebben vaders die grote successen hebben behaald in de motorsportwereld. Carlos Sainz is daar één van en hij is van mening dat het lastig zal worden om ooit uit de schaduw van zijn vader te treden.

Max Verstappen , Mick Schumacher, Carlos Sainz, Jacques Villeneuve: deze coureur hebben over het algemeen niet heel veel met elkaar gemeen, behalve het feit dat ze allemaal een vader hebben die bekend is geworden in de racerij. Carlos Sainz Senior heeft successen geboekt als rallyrijder en won twee wereldkampioenschappen. Daarnaast wist de Spanjaard geweldige resultaten te behalen in de Dakar en deze maar liefst drie keer te winnen. Dat zijn grote schoenen om te vullen voor Sainz Junior, maar met Ferrari als nieuwe werkgever komt hij toch echt wel in de buurt.

Artikel gaat verder onder video

De 26-jarige is al jaren actief in de Formule 1 en doet het daar erg goed. Hij weet veel uit zijn materiaal te halen en dat is ook Ferrari niet onopgemerkt gebleven. Dit jaar is zijn eerste jaar in de rode bolide en dat is al een mooie prestatie op zich. Een legende als zijn vader vindt hij zichzelf echter nog niet. “Ik denk dat ik nooit uit zijn schaduw zal treden. Hij had een heel andere carrière dan ik,” zo wordt de F1-coureur geciteerd door Motorsport-Total . Sainz hoopt wel op een dag wereldkampioen te worden. “Dat heb ik nog niet gehaald, ook al is dat natuurlijk mijn doel. Maar daar ben ik nog ver vandaan.” Onlangs liet hij weten dat hij binnen vijf jaar een wereldtitel hoopt te hebben behaald. Momenteel wacht hij echter nog op zijn eerste Grand Prix-overwinning.

Het is duidelijk dat Sainz trots is op zijn vader en hij spreekt zich dan ook vol lof over hem uit. “Hij was toen [in zijn tijd] een pionier, een bijzondere coureur en bracht veel veranderingen teweeg in het World Rally Championship. Ook al maak ik nu deel uit van Ferrari en heb ik een van mijn grootste dromen waargemaakt, zo niet de grootste: hij heeft twee wereldkampioenschappen, drie Dakar-overwinningen en een hele […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Sainz over zijn vader: “Denk dat ik nooit uit zijn schaduw zal treden”