Het laatste formule 1 nieuws

Sainz realistisch over zijn carrière: “Hem verslaan is onmogelijk, denk ik"

Sainz realistisch over zijn carrière: “Hem verslaan is onmogelijk, denk ik”

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Carlos Sainz rijdt vanaf dit seizoen voor Ferrari , voor hem een droom die uitkomt. De hoop is natuurlijk dat hij op termijn kan strijden om overwinningen en misschien zelfs de wereldtitel. Wat de resultaten ook mogen zijn, één persoon denkt hij nooit te kunnen verslaan. Uit de schaduw

In het verleden zijn er veel coureurs in de Formule 1 geweest met een beroemde racende vader. Dit seizoen zijn dat er zelfs twee; Mick Schumacher en Carlos Sainz jr.. In tegenstelling tot Micks vader Michael Schumacher ree Sainz senior nooit in de Formule 1 , maar dat maakt hem niet een minder legendarisch coureur. Sainz werd tweemaal wereldkampioen in het World Rally Championship en won drie keer de Dakar Rally.

Sainz junior denkt dan ook niet dat hij snel zijn vader kan evenaren. “Nee, nee. Nog niet” , vertelt hij op Motorsport-Total.com . “Ik denk niet dat ik ooit uit zijn schaduw zal stappen. Hij had een compleet andere carrière dan ik.” Pionier in de autosport

Wel hoop hij net als zijn vader ooit wereldkampioen te worden. “Dat is mij nog niet gelukt. Dat is natuurlijk wel mijn doel, maar daar ben ik nog ver van verwijderd.” Ook qua karakter heeft zijn vader een behoorlijke voorsprong op hem, zo geeft Sainz toe: “Hij was destijds een pionier, een bijzondere coureur en bracht veel veranderingen teweeg in het World Rally Championship.”

Met zijn aanstelling bij Ferrari is hij in ieder geval een stap dichterbij het verwezenlijken van zijn droom gekomen. “Daarmee heb ik een van mijn grootste dromen, zo niet de grootste, bereikt. Mijn vader heeft echter een grote carrière. Dat zal moeilijk voor mij zijn om in te halen. Hem verslaan is onmogelijk, denk ik.”

Lees het hele artikel op de volgende pagina Sainz realistisch over zijn carrière: “Hem verslaan is onmogelijk, denk ik”