Het laatste formule 1 nieuws

Sainz tevreden met zijn keuze: ''Niemand verlaat Ferrari met lege handen''

Sainz tevreden met zijn keuze: ”Niemand verlaat Ferrari met lege handen”

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Carlos Sainz heeft McLaren verlaten en stapt aan het begin van het Formule 1 -seizoen van 2021 in bij Ferrari . Hij verlaat daarmee het ene topteam voor het andere topteam, terwijl hij juist zo lekker in zijn vel leek te zitten. Sainz verlaat McLaren

Sainz leefde bij McLaren weer helemaal op nadat hij bij Renault toch wel in een dal was beland. Na één seizoen te hebben gereden voor McLaren, tekende hij echter al een contract om in 2021 te gaan rijden voor Ferrari. Op dat moment een logische stap, maar met de kennis van nu lijkt Ferrari niet per se een stap vooruit.

‘’McLaren zat op dat moment al in een stijgende lijn, maar met een team dat op dat moment races won en op pole stond en bovendien Ferrari is, had niemand het anders gedaan in mijn situatie. Met al mijn respect en waardering voor McLaren, is dat gewoon het op een na beste team en kan je niet twijfelen als Ferrari bij je aanklopt’’, zegt Sainz tegen AS.com . Nalatenschap Ferrari

Dat Sainz nu in een andere omgeving komt maakt hem niet zoveel uit. ‘’Het is mij ook gelukt om bij McLaren een goed team te creëren, dus waarom niet bij Ferrari? Ik kan het goed vinden met Mattia Binotto en ben erg blij met wat ik zie en waarover we hebben gesproken. Er was geen enkele twijfel dat ik deze situatie niet voor elkaar kan krijgen bij Ferrari.’’ Dat jongens als Fernando Alonso en Sebastian Vettel zonder titel vertrokken bij de renstal, doet niks af aan de glorie van Ferrari.

‘’Ze vertrekken daar met overwinningen en podiums op zak, dus als je dat met lege handen noemt…. Ik heb nog maar twee podiumplekken behaald. Ze vertrekken dan misschien zonder wereldtitel, maar dat is jaarlijks met negentien coureurs zo, zeker in de tijd dat Mercedes en Red Bull zo domineren. Niemand verlaat Ferrari met lege handen’’, besluit Sainz vastberaden.

Lees het hele artikel op de volgende pagina Sainz tevreden met zijn keuze: ”Niemand verlaat Ferrari met lege handen”