Het laatste formule 1 nieuws

Sam Bennett klopt Van Poppel in de Algarve na chaotische finale

Sam Bennett klopt Van Poppel in de Algarve na chaotische finale

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

foto: Cor Vos Sam Bennett heeft de openingsetappe van de Volta ao Algarve gewonnen. In Portimão, waar in het weekend nog een Formule 1-race werd gehouden, was de Ierse renner van Deceuninck-Quick-Step de snelste in een massasprint. Danny van Poppel legde beslag op de tweede plek.

Eigenlijk zou de Volta ao Algarve in februari al worden verreden, maar door de coronacijfers had de organisatie om een uitstel van drie maanden gevraagd. De nieuwe data werden goedgekeurd, en dus kon het peloton vandaag alsnog in Lagos aan de vijfdaagse etappekoers door het zuiden van Portugal beginnen. Via een lange lus door het heuvelachtige achterland van Albufeira werd naar Portimão gekoerst, waar na 189,5 kilometer de streep lag en vermoedelijk werd gesprint om de eerste gele leiderstrui.

Allrouder Carlos Canal mee in de vlucht van de dag
Na tien kilometer kwam de vlucht van de dag tot stand. Carlos Canal was een van de aanvallers. De 19-jarige renner van Burgos-BH kennen we niet alleen uit het wegwielrennen, maar ook in de cross en het mountainbiken heeft hij zijn sporen liggen. Niet alleen een van de jongste renners uit het peloton zat in de kopgroep, ook de oudste was erbij. Gustavo César Veloso stond al aan het begin van zijn profcarrière, toen Canal nog geboren moest worden. In zijn lange loopbaan won de 41-jarige Spanjaard onder meer de Ronde van Catalonië en een rit in de Vuelta.

Behalve Canal en César Veloso maakten ook Jon Irisarri en Hugo Nunes deel uit van de vlucht. In eerste instantie was ook César Nicolás Paredes mee, maar na slechts een paar kilometer in de aanval viel de Colombiaan weg door een val. Daardoor moesten de overgebleven vluchters met zijn vieren verder. Hun voorsprong schommelde lange tijd rond de drie minuten, terwijl de ploegen van sprinters Pascal Ackerman en Sam Bennett, BORA-hansgrohe en Deceuninck-Quick-Step het tempo in het peloton bepaalden.

Na 106 kilometer kwam Irisarri als eerste boven op de klim naar Picota, de enige klim van de dag. Daarmee verzekerde de Spaanse renner van Caja Rural-Seguros RGA zich van de eerste bergtrui. Op dat moment was het […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Sam Bennett klopt Van Poppel in de Algarve na chaotische finale