Het laatste formule 1 nieuws

Samenvatting van de zaterdag in Monza: Geluk voor Verstappen en gemopper

Samenvatting van de zaterdag in Monza: Geluk voor Verstappen en gemopper

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Het was weer een bijzondere dag voor de Formule 1 op het circuit van Monza. De Grand Prix van Italië is dit weekend het toneel van het tweede experiment met het sprintrace format. Dat pakte voor Max Verstappen dit keer heel goed uit. Verstappen in een zetel naar onverwachte overwinning?

Het leek er op vrijdag op dat Red Bull Racing absoluut geen antwoord had op de snelheid van Mercedes en zelfs op moest passen voor de snelle McLarens. In dat opzicht is binnen een dag weinig veranderd, maar door de gridstraf van Bottas en de slechte start van Hamilton, mag Verstappen morgen toch van pole position starten. Met een buffer naar Hamilton op de vierde plaats, is een overwinning dan realistisch. Gemopper over format

Waar Verstappen kan profiteren van het nieuwe format, was zijn teamgenoot een stuk minder enthousiast. Ondanks enkele inhaalacties vond Sergio Perez het maar saai en ook Fernando Alonso ziet de noodzaak van deze verandering niet. Veel fans zien het ondertussen als een overbodige gimmick. Gasly niet op herhaling

Het was natuurlijk sowieso onwaarschijnlijk dat Gasly zijn kunststukje van vorig jaar, toen hij deze Grand Prix onverwacht won, zou kunnen herhalen. Desondanks stond de Fransman er na de kwalificatie op vrijdag goed bij en reed zij aan zij met Lewis Hamilton op weg naar de Curva Grande. Daar wachtte hem een onaangename verrassing. De voorvleugel brak af en de AlphaTauri ging op hoge snelheid de banden in. Laatste stuiptrekking Bottas?

NU het bekend is dat Bottas volgend seizoen niet meer voor Mercedes rijdt, leek de Fin nog één keer te willen laten zien waartoe hij in staat is. Hij zal er zijn stoeltje bij een topteam niet mee redden, maar hij zal met opgeheven hoofd het kamp van Mercedes willen verlaten.

Lees het hele artikel op de volgende pagina Samenvatting van de zaterdag in Monza: Geluk voor Verstappen en gemopper