Het laatste formule 1 nieuws

Schaduwkant van de sprintrace? 'We moeten nadenken over korter raceweekend'

Schaduwkant van de sprintrace? ‘We moeten nadenken over korter raceweekend’

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Vooruitkijkend op de aanstaande Grand Prix op Silverstone , waar voor het eerst een sprintrace in de Formule 1 gehouden zal worden, bespreken kenners Allard Kalff en Kees van de Grint hun verwachtingen van dit nieuwe onderdeel van het raceweekend.

“Ik vind het een hartstikke goed idee dat we dit proberen” , zegt van de Grint over de sprint race. Dit doet hij in gesprek met Allard Kalff bij RTL Slipstream . “Ik sta open voor de sprintrace, en ben heel benieuwd, ook hoe het technisch allemaal zal gaan.” Korter weekend

In het toevoegen van een extra evenement aan het meestal al zo volgepakte raceweekend zien de mannen echter een heikel punt. Van de Grint stelt in het licht hiervan dat de weekenden wel een stukje korter zouden kunnen: “Wat wel een punt is dat sommige teams gemaakt hebben is dat omdat ze nu in feite nog een race doen, dus nog meer werk, dat er misschien moet worden nagedacht over kortere weekends.”

“Je hebt ook helemaal niet veel aan die trainingen meer, je kan niet ontwikkelen. Teams voelen allemaal de hoge werklast” , aldus van de Grint.

Lees het hele artikel op de volgende pagina Schaduwkant van de sprintrace? ‘We moeten nadenken over korter raceweekend’