Het laatste formule 1 nieuws

Schema gooit roet in het eten voor F2-coureurs: 'Zij verdienen een plek in F1!'

Schema gooit roet in het eten voor F2-coureurs: ‘Zij verdienen een plek in F1!’

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

De laatste paar seizoenen heeft de Formule 1 veel nieuwe coureurs mogen verwelkomen. Als het aan Prema-teambaas René Rosin ligt, worden Robert Schwartzman en Oscar Piastri ook snel aan dat lijstje toegevoegd, ondanks het aparte schema van de Formule 2 .

De Formule 2 doet dienst als dé springplank voor jonge coureurs om de opstap te maken naar de Formule 1. Zo hebben we de laatste paar jaar al grote talenten als Charles Leclerc , Lando Norris en George Russell de overstap zien maken.

René Rosin, de teambaas van het Formule 2-team van Prema, wil dat twee andere talenten ook de overstap maken naar de koningsklasse van de motorsport, ondanks het vreemde schema. “Robert en Oscar leveren een ongelofelijke prestatie op een kalender als dit jaar. Met zo’n lange onderbreking kunnen ze niet echt profiteren van hun eerdere ervaringen en hebben ze maar één training om in vorm te komen. Hun prestaties kunnen niet over het hoofd worden gezien. Beide coureurs verdienen een plek in de Formule 1” , beargumenteert Rosin tegenover het Russische Championnat . Een opvallende F2-kalender

De Formule 2 heeft dit jaar namelijk een opvallend lange pauze in de planning. Zo is de laatste race die is gereden in Rusland geweest, aan het einde van september. De volgende race is pas weer in Jeddah, in de eerste week van december.

Door het schema hebben de twee coureurs een groot nadeel volgens Rosin. “Het belemmert de coureurs die strijden om de titel tot laat in het seizoen, wat hun plannen voor volgend jaar kan schaden. Het is veel moeilijker voor de coureurs om te onderhandelen en ook voor ons als team.”

Momenteel hebben Piastri en Schwartzman, die respectievelijk eerst en derde in het klassement staan, maar één stoeltje in de Formule 1 om voor te vechten. Er is namelijk nog één plek bij Alfa Romeo die niet is vergeven. Eén van de Formule 2-coureurs kan mogelijk dus volgend jaar de teamgenoot van Valtteri Bottas worden of misschien weet Antonio Giovinazzi toch nog een contractverlenging in de wacht te slepen.

Gisteren

Vrijdag 22 oktober

[…]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Schema gooit roet in het eten voor F2-coureurs: ‘Zij verdienen een plek in F1!’