Het laatste formule 1 nieuws

Schumacher: "Albon remt Red Bull af"

Schumacher: “Albon remt Red Bull af”

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Mercedes staat al jaren aan de top van de Formule 1 en is sinds 2014 nauwelijks bedreigd door andere teams. Ferrari en Sebastian Vettel leken in 2018 kans te maken op de titel, maar moesten later in het seizoen toch afhaken en verder kwam er nooit meer een team of coureur in de buurt van Mercedes of Lewis Hamilton.

Dat ziet ook Formule 1-analist Ralf Schumacher. Wanneer hem bij Sky Deutschland wordt gevraagd welk team een bedreiging kan vormen voor Mercedes, kan hij daar niet een eenduidig antwoord op vinden. “Ferrari en McLaren vallen in ieder geval af, waardoor Red Bull lijkt de beste papieren te hebben om het Mercedes echt lastig te maken. Maar daar heeft men het probleem dat er geen goede tweede rijder is naast Max Verstappen “, zo ziet de voormalig Formule 1-coureur.

“Red Bull, of eigenlijk Max Verstappen, staat dicht bij Mercedes”, zegt Schumacher, die direct de vinger op de zere plek legt. “Zij worden alleen afgeremd door Alexander Albon. Ik snap eigenlijk niet waarom hij daar nog rijdt”, vraagt de Duitser zich af. “Wat volgend jaar betreft kan je nu misschien beter in de laatste vier races een kandidaat voor dat zitje laten rijden, om te kijken of die wat dichter achter Verstappen kan zitten.”

Het tweede stoeltje is al langer een zorgenkindje bij het Oostenrijkse team. De afgelopen jaren heeft de renstal al de nodige rijders versleten, ziet Schumacher. “Red Bull moet zich afvragen hoe het kan dat de derde jongeling in korte tijd mislukt bij het team, zoals Pierre Gasly vorig jaar en ook Daniil Kvyat in het verleden. Dat is gewoon erg jammer. Bij Red Bull heeft men iemand nodig die Verstappen uitdaagt, maar ook iemand die de punten kan pakken voor het constructeurskampioenschap, zoals Valtteri Bottas dat nu ook bij Mercedes doet.”

Lees het hele artikel op de volgende pagina Schumacher: “Albon remt Red Bull af”