Het laatste formule 1 nieuws

Schumacher: "Dat gaat de titelstrijd tussen Verstappen en Hamilton beslissen"

Schumacher: “Dat gaat de titelstrijd tussen Verstappen en Hamilton beslissen”

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Tijdens de Jack’s Racing Day in Assen gaf Ralf Schumacher een exclusief interview aan RacingNews365 . De voormalig Formule 1-coureur ging tijdens dat gesprek natuurlijk ook in op de titelstrijd tussen Lewis Hamilton en Max Verstappen . “Ik kijk er net als andere F1-fans natuurlijk naar uit om een strijd tot en met de laatste Grand Prix van het seizoen te zien. Dat zou fantastisch zijn, want dan krijgen we, wat het resultaat ook moge worden, een fantastische strijd te zien en dat is wat we als racefans willen zien. Of het ook zover zal komen, zal ook afhangen van Red Bull Racing en Mercedes .”

“De teams zullen namelijk vroeg of laat toch alle focus moeten leggen op het 2022-seizoen, aangezien ze volgend jaar compleet nieuwe wagens gereed moeten hebben. Het is daarom voor de F1-teams onwijs belangrijk om op het juiste moment de focus te verleggen naar de 2022-bolides. Voor Red Bull Racing en Mercedes is het echter heel lastig om te bepalen wanneer dat moment is. Daarom denk ik dat de strategie van deze teams een grote rol zal spelen in de strijd om het kampioenschap. Het team dat als eerste stopt met de ontwikkeling van de huidige wagen, maakt namelijk een grotere kans om het huidige seizoen te verliezen.”

Een opoffering die volgens Schumacher geen beide van de teams wil maken. “Ook Mercedes is natuurlijk nog altijd aan de huidige wagen aan het werken. Dat zag je ook wel tijdens de Grand Prix van Groot-Brittannië, want tijdens die race kwamen ze gewoon nog met updates aan de wagen. Die updates blijven ook komen bij Mercedes tijdens de komende races, daar ben ik van overtuigd. In Hongarije zag je ook hoe belangrijk het is dat je de updates ook werkend krijgt. Ze hadden de race op Silverstone namelijk ook nodig om de afstelling van de wagen te optimaliseren. Dat lukte en daardoor zag je dat ze in Hongarije een stuk sterker waren dan daarvoor het geval was.”

De broer van zevenvoudig wereldkampioen Michael Schumacher was verrast door het feit dat Mercedes plots sterker was dan Red Bull Racing. “Gedurende […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Schumacher: “Dat gaat de titelstrijd tussen Verstappen en Hamilton beslissen”