Het laatste formule 1 nieuws

Schumacher en Mazepin in beeld als nieuw rijdersduo Haas?

Schumacher en Mazepin in beeld als nieuw rijdersduo Haas?

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

7:21 – Het begint er steeds meer op te lijken dat Haas volgend jaar definitief afscheid neemt van Romain Grosjean en Kevin Magnussen. Het Frans-Deense duo zal na het Formule 1-seizoen 2020 vervangen worden. Formule 2-coureurs Mick Schumacher en Nikita Mazepin zijn in beeld om in te stappen bij het Amerikaanse team.

Volgens het Deense Ekstra Bladet zijn Magnussen en Grosjean inmiddels door Haas op de hoogte gesteld en bedankt voor bewezen diensten. Nog voorafgaand aan de Grand Prix van Portugal komend weekend zou het nieuwe rijdersduo voor 2021 bekend moeten worden gemaakt. Dat zou naar verluidt dus bestaan uit Mazepin en Schumacher.

Italiaanse media bevestigen dat de Rus en de Duitser daadwerkelijk in beeld zijn bij Haas. Op zich best opmerkelijk, want Schumacher leek lange tijd op weg naar een stoeltje bij dat andere Ferrari-klantenteam Alfa Romeo, terwijl voor de broodnodige inkomsten vele ogen waren gericht op de ervaren Sergio Perez en zijn Mexicaanse pesos.

Met Mazepin lijkt Haas echter te hebben gekozen voor een weliswaar onervaren coureur, maar wel één met nog diepere zakken dan Perez. De jonge Rus – momenteel zesde in het F2-kampioenschap – is zoon van Dmitry Mazepin, een Russische zakenman die na de val van de Muur en het uiteenvallen van de Sovjet-Unie zijn fortuin heeft vergaard. Mazepin senior heeft al langer z’n oog laten vallen op de Formule 1. Hij was in 2018 dichtbij een overname van Force India, maar Lawrence Stroll was hem voor. Ook met Gene Haas zou zijn gesproken over een Russische overname van de Haas-renstal, maar uiteindelijk is die boot afgehouden. Wel lijkt het er dus op dat zoon Nikita in 2021 zijn debuut in de koningsklasse van de autosport mag maken.

Schumacher niet naar Alfa Romeo?
De keuze van Haas voor Schumacher zou zo mogelijk nog opvallender zijn. De zoon van Michael Schumacher is weliswaar onderdeel van het opleidingsprogramma van Ferrari en dus in beeld bij Ferrari-klant Haas, maar het leek er op dat hij volgend jaar bij Alfa Romeo zou worden gestald. Voor die laatste stal zou hij tijdens de eerste training van de Eifel GP zijn F1-debuut […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Schumacher en Mazepin in beeld als nieuw rijdersduo Haas?