Het laatste formule 1 nieuws

Schumacher: 'Hamilton heeft dit jaar geen schijn van kans met Max'

Schumacher: ‘Hamilton heeft dit jaar geen schijn van kans met Max’

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Ralf Schumacher denkt dat het voor Max Verstappen en Red Bull Racing vooral belangrijk gaat zijn om zich niet te veel te laten afleiden door Mercedes en Lewis Hamilton . De voormalig Formule 1 -coureur ziet allerlei afleidingstactieken, maar Verstappen en zijn team gaan daar vooralsnog goed mee om.

“Max heeft nu al twee keer pech gehad, maar hij heeft tot nu toe een ongelooflijke prestatie neergezet. Zelfs als de Red Bull niet goed loopt, haalt hij het beste uit de wagen” , steekt Schumacher de loftrompet in zijn column bij de Duitse tak van Sky . Dankzij twee ongelukkige Grands Prix heeft hij de leiding in het wereldkampioenschap uit handen moeten geven. “Maar ik denk niet dat hij in de tweede helft van het seizoen zal overcompenseren, omdat hij nu volwassen is geworden.” Verstappen en Red Bull gefocust

Die volwassenheid viel eerder ook Jacques Villeneuve al op . Het is een belangrijke kwaliteit als je de wereldtitel in de Formule 1 wil hebben, volgens Schumacher. “Dat heb je het hele seizoen al gezien en het was hard nodig. Natuurlijk probeert Lewis van alles om hem van zijn stuk te brengen, maar hij heeft dit jaar geen schijn van kans met Max. Voor Red Bull zal het belangrijk zijn om zich op de essentie te concentreren en niet constant te reageren op de afleidingstactieken van Mercedes.”

Tijdens de Grand Prix op Silverstone kegelde Hamilton zijn grote Nederlandse rivaal uit de wedstrijd. Er zullen nog veel meer aanvaringen volgen, zo is de voorspelling. “Ik denk niet dat Lewis en Max voor de laatste keer gebotst hebben. Hoe dichter het bij het einde van het kampioenschap komt, hoe moeilijker het zal worden. Voor ons als toeschouwers is dat geweldig, want we kunnen uitkijken naar mega spannende races”, sluit de 46-jarige Duitser af.

Lees het hele artikel op de volgende pagina Schumacher: ‘Hamilton heeft dit jaar geen schijn van kans met Max’