Het laatste formule 1 nieuws

Schumacher heeft opmerkelijke tip: 'Ik praat tegen mezelf om te focussen'

Schumacher heeft opmerkelijke tip: ‘Ik praat tegen mezelf om te focussen’

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Wat doe je nou tijdens een 2 uur durende Formule 1 -race? Mick Schumacher stelt dat hij tegen zichzelf blijft praten om gefocust te blijven, terwijl hij zelf ook vond dat het gek klinkt.

Schumacher maakt dit seizoen zijn debuut in de Formule 1 voor Haas. De eerste race in Bahrein verliep niet helemaal naar wens, al heeft de zoon van Michael Schumacher , in tegenstelling tot zijn teamgenoot, wel een hele race kunnen rijden. In een video voor Under Armour legt Schumacher meer uit over zijn mentale processen. Schumacher praat tegen zichzelf

Zo gaat Schumacher in op hetgeen hij doet om gefocust te blijven. ‘’Iemand heeft mij ooit eens verteld dat het goed is om tegen jezelf te blijven praten. De eerste keer dat ik dat hoorde dacht ik toch ‘dat is raar’, maar eigenlijk is het heel nuttig’’, zegt Schumacher in de video.

‘’Als je in staat bent om tegen jezelf te praten, dan kom je ook altijd terug bij je eigen gedachtes. Op die manier kan je dus ook langs je problemen blijven lopen. Als je een probleem hebt met de band, dan praat je tegen jezelf wat je in die situatie kan doen. Als ik aan het racen bent komt dat dus al heel makkelijk, en brengt mij dat altijd in de focus om te blijven racen’’, besluit de Duitser.

Lees het hele artikel op de volgende pagina Schumacher heeft opmerkelijke tip: ‘Ik praat tegen mezelf om te focussen’