Het laatste formule 1 nieuws

Schumacher hekelt agressieve rijstijl Mazepin: 'Misschien tijd voor ellenbogenwerk'

Schumacher hekelt agressieve rijstijl Mazepin: ‘Misschien tijd voor ellenbogenwerk’

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Mick Schumacher lijkt een beetje klaar te zijn met Nikita Mazepin. De Duitser kreeg afgelopen zondag op Circuit Paul Ricard niet voor het eerst te maken met de agressieve rijstijl van zijn teamgenoot bij Haas en stelt dat het misschien tijd wordt voor ‘ellenbogenwerk’. Terwijl Schumacher zich ergert aan Mazepin is de Rus zich echter van geen enkel kwaad bewust.

De beide Haas-coureurs rijden dit seizoen voor het eerst in de Formule 1, maar van echt meedoen is eigenlijk geen sprake. Het duo rijdt structureel achteraan doordat de auto’s van Haas simpelweg niet competitief genoeg zijn. Daardoor is het maximaal haalbare voor Mazepin en Schumacher doorgaans het voorblijven van hun teamgenoot en dat duel leverde al verschillende confrontaties op. In Monaco kwamen de twee mannen in de eerste ronde in de hairpin met elkaar in contact en in de Grand Prix van Azerbeidzjan zorgde Mazepin voor veel frustratie bij Schumacher. De zoon van de legendarische Michael Schumacher vroeg zich via de boordradio hardop af of Mazepin hem wilde vermoorden met zijn gevaarlijke beweging naar rechts op het lange rechte stuk van het Baku City Circuit.

Artikel gaat verder onder video Schumacher lijkt klaar met teamgenoot

Ook afgelopen zondag in de Grand Prix van Frankrijk kregen de twee Haas-coureurs het weer met elkaar aan de stok. Mazepin koos vroeg in de race op agressieve wijze de binnenkant in de derde bocht en dat zorgde ervoor dat Schumacher wijd ging. Daar was de Duitser niet zo blij mee. “Het hoeft niet zo te gaan. Ik denk dat ik maar weer eens met het team moet gaan praten. Als het zo moet, dan moet het zo, dan doen we ons eigen ding. Ik denk dat hij daar mee bezig is”, vertelt Schumacher aan Sky Deutschland . De 22-jarige coureur vreest dat Mazepin niet snel zal veranderen. “Ik denk dat dit gewoon zijn stijl is. Misschien begrijpen we elkaar niet op dat niveau, maar misschien wordt het tijd voor wat ellebogenwerk.”

Mazepin noemt actie ‘heel normaal’

Voor Schumacher lijkt de nieuwe aanvaring in Frankrijk dus reden om ook harder te gaan racen tegen […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Schumacher hekelt agressieve rijstijl Mazepin: ‘Misschien tijd voor ellenbogenwerk’