Het laatste formule 1 nieuws

Schumacher: "Ik ben klaar voor de Formule 1"

Schumacher: “Ik ben klaar voor de Formule 1”

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Mick Schumacher heeft hele goede papieren om in 2021 met Haas F1 zijn Formule 1 -debuut te maken. Als het er inderdaad van komt, is de zoon van Michael Schumacher er klaar voor. Dat is althans wat er hij zelf over zegt. Gevraagd wat hij als coureur nog mist om F1-coureur te worden, geeft hij in gesprek met t-online aan dat hij er nu al klaar voor is.

“Gedurende de afgelopen jaren heb mezelf altijd als doel gesteld om me te blijven ontwikkelen als coureur. Ik moet zeggen dat ik heel tevreden ben over die ontwikkeling en dat maakt dat ik zeker weten klaar ben voor de Formule 1.”

Hij onderstreept zijn woorden met klinkende resultaten in de kraamkamer van de koningsklasse, de Formule 2. Hij gaat aan de leiding van het kampioenschap en het moet raar lopen wil hij er niet met de titel vandoor gaan: “Ik ben blij dat mijn resultaten goed zijn en dat ik constant weet te presteren. Juist daarom is het belangrijk dat ik me nu nog even op het huidige seizoen blijf focussen, om ook daadwerkelijk de titel te pakken.”

In die voortdurende zoektocht naar die focus laat hij zich niet afleiden, ook niet door de druk waarvan altijd gezegd wordt dat hij die als ‘zoon van’ welhaast móét voelen: “In de motorsportwereld is er altijd sprake van druk, dat geldt voor elke coureur in elke klasse. Want als je niet presteert, betaal je daar op enig moment de prijs voor. Het is belangrijk om niet gebukt te gaan onder die druk.”

Lees het hele artikel op de volgende pagina Schumacher: “Ik ben klaar voor de Formule 1”