Het laatste formule 1 nieuws

Schumacher: "Ik doe dit al sinds karten"

Schumacher: “Ik doe dit al sinds karten”

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Mick Schumacher rijdt momenteel zijn allereerste seizoen in de Formule 1 . Net als collega Sebastian Vettel , is ook Schumacher vaak op beeld te zien wanneer hij in parc ferme ongegeneerde blikken werpt op de auto’s van andere teams.

“Ik doe dit al sinds het karten, echt waar. Het is altijd goed om te weten, vooral hoe de banden er op andere auto’s uitzien, en om te zien of ik daar iets van kan leren. Banden zijn als een open boek. Ze tonen je elk klein foutje en elk klein detail van andere wagens en ook van mijn wagen. Dus ik denk dat ik het zal blijven doen,” vertelt Schumacher op Motorsport.com .

Dat de 22-jarige coureur dit dan ook duidelijk doet in parc ferme is geen verrassing. “Parc ferme is wanneer ik het dichtst bij een andere auto kan komen. Ik kan niet zomaar iemands garage binnenlopen en zeggen: ‘Hallo daar, ik ga even naar je auto kijken en dan weer weg.’ Maar het is zeker interessant om er naar te kijken.” Schumacher geniet van eerste seizoen in F1

Tot zover behaalde Schumacher nog geen punten in de Haas, evenals teamgenoot Nikita Mazepin . Toch geniet de Duitser van zijn eerste jaar in de Formule 1. “Ik ben relatief tevreden met hoe het gaat, maar qua prestaties is het natuurlijk zwaar”, gaf Schumacher toe.

“Maar toch zijn we erin geslaagd om onze weg te vinden en we zijn in staat om goed samen te werken. Ik heb het hier zo naar mijn zin dat ik makkelijk naar mijn werk kan komen en kan overwerken omdat het zo leuk is. Ik denk dat dat echt tot uiting komt in mijn prestaties. Dat is wat belangrijk voor me is, dat het harde werken zich op een gegeven moment zal uitbetalen en ik hoop dat dat ook gebeurt,” eindigt de Haas-coureur. Lees meer

Lees het hele artikel op de volgende pagina Schumacher: “Ik doe dit al sinds karten”