Het laatste formule 1 nieuws

'Schumacher krijgt zijn kans halverwege december bij Haas F1'

‘Schumacher krijgt zijn kans halverwege december bij Haas F1’

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Mick Schumacher gaat voor Haas F1 uitkomen op 15 december. Dat weet La Gazzetta Dello Sport te melden dit weekend. Volgens de grootste sportkrant van Italië zal de testdag binnen de kortste keren officieel naar buiten worden gebracht.

Halverwege december vindt er een testdag plaats die bedoeld is om jonge, getalenteerde coureurs de kans te geven om kennis te maken met de Formule 1 -wagens. Op het circuit van Abu Dhabi zal Schumacher dus naar alle waarschijnlijkheid in de Haas-bolide stappen. Schumacher krijgt alsnog zijn kans

Eigenlijk zou de zoon van zevenvoudig wereldkampioen Michael al in actie komen voor Alfa Romeo tijdens de eerste vrije training van de Grand Prix van Duitsland, maar vanwege de barre weersomstandigheden werd er tijdens de eerste sessie van het weekend niet gereden. Een paar maanden later mag Schumacher in de herkansing, al is het wel bij een ander team.

De focus van de 21-jarige Duitser ligt voorlopig echter nog op het binnenhalen van zijn Formule 2-titel. Hij verdedigt in het kampioenschap een voorsprong van 22 punten tegenover Callum Illot, een andere Ferrari -junior. Ilott mag zijn kunsten in Abu Dhabi tijdens de testdag vertonen voor Alfa Romeo.

Alles wijst erop dat Schumacher in 2021 voor Haas F1 rijdt. Er is contact tussen de beide partijen, maar vooralsnog zouden de handtekeningen nog niet op papier zijn gezet.

Lees het hele artikel op de volgende pagina ‘Schumacher krijgt zijn kans halverwege december bij Haas F1’