Het laatste formule 1 nieuws

Schumacher niet te spreken over boordradio Bottas: 'Persoonlijk zou ik dat niet durven'

Schumacher niet te spreken over boordradio Bottas: ‘Persoonlijk zou ik dat niet durven’

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Ralf Schumacher is niet bepaald te spreken over de prestaties van Valtteri Bottas in de Mercedes . De voormalig Formule 1-coureur stelt dat de Fin erg fel was over de boordradio en dat hij dit waarschijnlijk deed om een duidelijke boodschap af te geven aan de andere teams.

Bottas is bezig aan zijn vijfde seizoen bij Mercedes, maar weet tot op heden nog niet echt potten te breken. De 31-jarige coureur staat momenteel op een karige vijfde plek in het kampioenschap, achter Lando Norris en Sergio Pérez. Dit terwijl zijn teamgenoot op de tweede plek in het klassement staat en nog volop bezig is met de titelstrijd. “Het onderwerp Valtteri Bottas zal een rol blijven spelen bij Mercedes”, vertelt Schumacher in zijn column voor Sky Sports. “Het was overduidelijk dat Valtteri een goed weekend had. Maar als het erop aankomt, als het nodig is, dan maakt hij weer fouten. Ook lijken zijn banden veel sneller te slijten dan die van Hamilton. Het is gewoon niet goed genoeg, zeker niet als je zulke sterke tegenstanders als Red Bull hebt.”

Artikel gaat verder onder video Bottas als tweede coureur

Schumacher benadrukt dat Pérez een essentiële rol heeft gespeeld in de strategie van Verstappen en dat Bottas eenzelfde taak moet kunnen vervullen – iets wat hem in Frankrijk nauwelijks gelukt is. “Als de prestaties van Bottas net zo constant blijven als dit weekend en in Monaco het geval was, dan zal een coureurswissel dit seizoen geen rol spelen”, stelt de Duitser. “Maar mocht Bottas weer wegvallen, dan is dat zeker het overwegen waard”, tekent hij kritisch op. Felle boordradio

In de slotfase van de race vertelde Bottas over de boordradio dat hij niet blij was met de gekozen strategie. Bottas benadrukte dat hij zijn team al lang gewaarschuwd had voor een dergelijke situatie, maar dat ze weigerden te luisteren. Die boodschap is bij Schumacher echter niet helemaal goed gevallen. “Zijn kritische radioboodschap richting het team heeft hem zeker niet in een betere positie gebracht bij Mercedes.”

“Valtteri is duidelijk iemand die erg emotioneel is. Persoonlijk zou ik zoiets niet durven, zeker niet na zijn […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Schumacher niet te spreken over boordradio Bottas: ‘Persoonlijk zou ik dat niet durven’