Het laatste formule 1 nieuws

Schumacher: "Niet terecht dat Verstappen positie weer moest inleveren"

Schumacher: “Niet terecht dat Verstappen positie weer moest inleveren”

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Ralf Schumacher Ralf Schumacher vindt het onterecht dat Max Verstappen afgelopen zondag zijn positie weer in moest leveren, nadat hij Lewis Hamilton naast de baan inhaalde. Volgens de voormalig Formule 1-coureur moest de Nederlander wel wijd gaan, om brokken te voorkomen.

De inhaalactie van Verstappen op Hamilton tijdens de Grote Prijs van Bahrein is hét onderwerp van gesprek. Na een tactisch steekspel tussen Red Bull Racing en Mercedes , ging de Nederlander met nog slechts een aantal ronden op het bord, in bocht vier aan de zevenvoudig wereldkampioen voorbij. Verstappen ging hierbij echter met alle vier de wielen buiten de baan, waardoor zijn team vanuit de wedstrijdleiding het verzoek kreeg om de positie weer in te leveren.

Artikel gaat verder onder video Ongelukkige situatie

Schumacher had het liever anders gezien: “Het was erg ongelukkig. Ik vind het niet terecht dat Max zijn positie weer in moest leveren,” schrijft de Duitser in zijn column voor Sky Sports . “Hamilton ging zelf al ver richting het eind van de baan en duwde daarmee ook Max verder naar buiten. Verstappen had geen andere keuze, wilde hij een ongeluk voorkomen. Ik denk daarom dat je niet van een blijvend voordeel kan spreken, ook al haalde hij hem in.” Ralf Schumacher Geen complot

Na afloop werd er hevig gediscussieerd over de baanlimieten bij bocht vier. Hamilton overschreed deze regelmatig tijdens de race, maar ontving hier geen sancties voor. Dit omdat er wat onduidelijkheid was over de afspraken. Volgens Schumacher is er echter geen sprake van een ‘complot’ om het in het voordeel van de Brit uit te laten pakken: “In het verleden heeft Lewis zelf ook flink wat straffen ontvangen,” klinkt het.

Lees het hele artikel op de volgende pagina Schumacher: “Niet terecht dat Verstappen positie weer moest inleveren”