Het laatste formule 1 nieuws

Schumacher: "Op deze wijze verdient Mazepin geen F1-zitje"

Schumacher: “Op deze wijze verdient Mazepin geen F1-zitje”

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Ralf Schumacher kwam in de Formule 1 uit voor Toyota, Jordan en Williams . Met die ervaring op zak, is de Duitser F1-analist geworden bij Sky Deutschland en in die rol laat de broer van Michael Schumacher zich vaak stevig uit. Na afloop van de Grand Prix van Nederland had Schumacher ook een boodschap voor Haas -coureur Nikita Mazepin.

“Mick Schumacher en Mazepin kwamen met elkaar in aanraking op het rechte stuk van Zandvoort en dat was volledig de schuld van Mazepin”, begint Ralf Schumacher zijn analyse over het incident tussen de twee teamgenoten bij Haas.

“Mick bevond zich namelijk in een perfecte positie om Nikita in te halen, maar op het moment dat hij er voorbij ging week Mazepin plots uit naar rechts. Daarmee reed de Rus de voorvleugel van Schumacher kapot. Zo’n actie van Mazepin, op die snelheid, is in de Formule 1 levensgevaarlijk om uit te voeren. Met acties als deze, verdient Mazepin dan ook geen zitje in de Formule 1.”

Volgens Ralf Schumacher is het aan Haas-teambaas Guenther Steiner om Mazepin tot de orde te roepen. “De risico’s die Mazepin neemt, staan niet gelijk aan het talent waarover hij beschikt. De Rus lijkt ook behoorlijk gefrustreerd te zijn. Steiner zal dan ook in moeten grijpen en Nikita bij zich moeten roepen. Ook wanneer het geld nodig is, bestaat er geen prijs die het team in gevaar mag brengen.”

Ook Mick Schumacher haalde na afloop van de Nederlandse GP al uit naar zijn teamgenoot.

Lees het hele artikel op de volgende pagina Schumacher: “Op deze wijze verdient Mazepin geen F1-zitje”