Het laatste formule 1 nieuws

Schumacher over contractverlenging Hamilton: 'Bewijst dat Verstappen ze afgewezen heeft'

Schumacher over contractverlenging Hamilton: ‘Bewijst dat Verstappen ze afgewezen heeft’

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Volgens Ralf Schumacher bewijst het feit dat Lewis Hamilton zijn contract verlengd heeft bij Mercedes , dat Max Verstappen hen afgewezen heeft. Volgens de Duitser wordt Hamilton door het team dan ook gezien als een soort noodoplossing.

De toekomst van Hamilton in de Formule 1 was geruime tijd erg onzeker. De Brit zette begin vlak voor de testdagen in Bahrein pas zijn handtekening onder een eenjarig contract bij Mercedes, waardoor men er eigenlijk wel van uitging dat 2021 zijn laatste seizoen zou worden. Niets bleek echter minder waar. Onlangs tekende Hamilton een nieuw contract, waardoor hij nog twee seizoenen langer op de grid mag blijven. In een verklaring liet de Brit destijds weten dat het gevecht met Verstappen hem extra gemotiveerd heeft, en dat hij daarom bij tekende. Maar Schumacher denkt dat er iets anders is gebeurd.

“Voor mij bewijst dit dat Max Mercedes afgewezen heeft”, steekt Schumacher van wal in gesprek met Bild . “Ik denk dat Mercedes hoop had dat ze zich met Max in de cockpit weer helemaal af konden stemmen op de toekomst. Dat idee viel in duigen, waardoor Lewis het enige alternatief was. Red Bull heeft nu een geweldige tijd voor de boeg met Max Verstappen”, merkt hij op. “Maar bij Mercedes…” Mercedes verdwijnt?

Als hem gevraagd wordt wat hij daarmee bedoelt, antwoordt hij: “Er gaan geruchten dat het fabrieksteam stopt en alleen motoren wil leveren. Ik ga er daarom ook vanuit dat McLaren in de toekomst een grotere rol gaat spelen als klantenteam. Zoals met Aston Martin het geval is, waar Toto Wolff als investeerder ook privé aan verbonden is. Er zal veel gaan veranderen bij Mercedes, inclusief de eigendomsstructuur van het team. Er komen spannende tijden aan”, besluit de Duitser.

Lees het hele artikel op de volgende pagina Schumacher over contractverlenging Hamilton: ‘Bewijst dat Verstappen ze afgewezen heeft’