Het laatste formule 1 nieuws

Schumacher racete jarenlang onder schuilnaam

Schumacher racete jarenlang onder schuilnaam

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Dat Mick Schumacher volop aandacht zou krijgen als jonge racer, was de familie Schumacher snel duidelijk. Vader Michael is de meest succesvolle Formule 1-coureur aller tijden en mensen zouden maar wat graag willen zien of Schumacher jr. in staat zou zijn de prestaties van zijn vader te evenaren. Maar de vraag was of Mick baat had bij al die media-aandacht die daarbij kwam kijken.

Nee, zo luidde het oordeel: “We hebben geprobeerd om zoveel mogelijk onder de radar te blijven, zodat ik zo veel mogelijk bewegingsruimte zou hebben”, zo legt Mick Schumacher zelf uit in gesprek met F1.com . “Het heeft me in staat gesteld om in mijn eigen tempo op te groeien en om op te groeien als een normaal kind in de racewereld.”

In de kartsport heette Schumacher dan ook geen Schumacher, maar Mick Betsch, naar de meisjesnaam van moeder Corinna. In 2014 reisde hij vervolgens naar de circuits onder de naam Mick Junior, om uiteindelijk vanaf 2015 onder de naam Schumacher te opereren. Hij deed dat met Van Amersfoort Racing in de Formule 4. Hij was blij dat hij toen met trots de familienaam kon dragen.

“We wisten dat als we eenmaal in de formulewagens terecht zouden komen, de aandacht alleen maar toe zou nemen. Ik wilde sowieso onder mijn eigen naam gaan racen en ik ben er dan ook trots op dat die naam op mijn auto en op mijn overalls staat.”

En ja, de media-aandacht nam inderdaad jaarlijks toe, maar nooit tot het punt dat het hinderlijk of vervelend werd: “De media hebben altijd wat meer om mij dan om andere coureurs heen gecirculeerd, maar altijd met respect. Als we om privacy vroegen, hebben ze daar altijd gehoor aan gegeven en daar ben ik hen zeer dankbaar voor.”

Mick Schumacher stapt volgend jaar naar alle waarschijnlijkheid in bij Haas F1, maar voor het zover is, moet en wil hij de Formule 2-titel nog in de wacht slepen.

Voor Red Bull is 2020 als je bedenkt dat de wereldtitel het enige doel was een verloren jaar gebleken. Kan het team samen met Max Verstappen in 2021 het tij keren? Dit […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Schumacher racete jarenlang onder schuilnaam