Het laatste formule 1 nieuws

Schumacher slaat terug: "Ik kan wèl verrassen in mijn eerste jaar"

Schumacher slaat terug: “Ik kan wèl verrassen in mijn eerste jaar”

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

In de korte loopbaan van Mick Schumacher in de racerij schitterde hij vaak pas in zijn tweede jaar. Zo werd hij twaalfde in zijn eerste jaar in de Europese Formule 3, om het kampioenschap in het volgende jaar op zijn naam te schrijven. In de Formule 2 volgde een herhaling van zetten. Waar hij in zijn eerste jaar als twaalfde eindigde, werd hij afgelopen jaar in zijn tweede seizoen kampioen.

De logische conclusie zou zijn dat hetzelfde ook in de Formule 1 gaat gebeuren. De jonge Schumacher-telg is daar echter niet zo zeker van, vertelt hij tegen Auto Motor und Sport . “Ik denk dat het moeilijk is om te zeggen dat ik een coureur ben die in het eerste jaar geen indruk kan maken en in het tweede jaar ineens alles kan. Op papier lijkt het misschien zo, maar als je beter kijkt, is die indruk bedrieglijk. Vooral in de Formule 2 was mijn eerste jaar niet zo slecht. Dat geeft me de indruk dat ik de potentie heb om meteen goed te zijn. In de Formule 2 hadden we een extreem moeilijke band. Het duurde dus even.”

“Toen ik de band eenmaal doorhad, was ik eigenlijk altijd goed, als je een paar dingen niet meerekent, waaronder pech. Over het algemeen heb ik het gevoel dat ik de potentie heb om indruk te maken in het eerste jaar. Dus ik zal er alles aan doen om het dit seizoen voor elkaar te krijgen, zodat ik niet hoef te wachten op het tweede jaar.”

Toch gunt de Duitser zichzelf de tijd om aan het niveau te wennen. “Maar natuurlijk: In het eerste jaar zal ik aan bepaalde dingen wennen, en in het tweede jaar zal ik iets toevoegen. Het is voor mij belangrijk om niet in een impasse te geraken, maar om me dag na dag verder te ontwikkelen. Met als doel om steeds sneller te worden. Want daar gaat het uiteindelijk om: de snelste zijn.”

Lees het hele artikel op de volgende pagina Schumacher slaat terug: “Ik kan wèl verrassen in mijn eerste jaar”