Het laatste formule 1 nieuws

Schumacher: ‘Trots op wat we doen met onze middelen’

Schumacher: ‘Trots op wat we doen met onze middelen’

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Mick Schumacher debuteerde dit seizoen in de Formule 1 bij het kwakkelende Haas. Verder dan een twaalfde plek tijdens de Grand Prix van Hongarije kwam de jonge Duitser niet, maar hij is toch trots op wat het team momenteel weet te bereiken. Focus bij Haas op 2022

Al voordat Schumacher zijn debuut maakte bij Haas was al duidelijk dat er weinig eer te behalen zou zijn bij het Amerikaanse team. Alle middelen zouden gedurende het seizoen worden ingezet op de ontwikkeling van de auto voor 2022. Het team staat dan ook laatste in het wereldkampioenschap voor constructeurs met nul punten.

Desondanks laat de zoon van zevenvoudig wereldkampioen Michael Schumacher af en toe mooie dingen zien met de Haas. Zo wist hij in Frankrijk en Turkije op eigen kracht Q2 te bereiken. In de Haas een mooie prestatie. Daarnaast is hij al het hele seizoen zijn teamgenoot Nikita Mazepin de baas in zowel de kwalificaties als de races. Schumacher ziet verandering

De Haas-coureur ziet ondanks het gebrek aan ontwikkeling van de auto, toch positieve veranderingen. “Ik zie ons competitiever worden” , zegt de Duitser bij Speedweek.com . “We zijn nu op het punt gekomen dat we bijna boos worden als we niet in Q2 komen. Dat hebben we in Austin niet gedaan, maar we zaten er ook niet ver naast en dat geeft vertrouwen voor de komende races.”

“Ik denk dat we trots kunnen zijn op wat we doen met onze middelen” , aldus Schumacher die positief naar komend seizoen kijkt. “We willen volgend jaar snel genoeg zijn om regelmatig in de top 15 te staan en hopelijk af en toe in de top tien.”

Lees het hele artikel op de volgende pagina Schumacher: ‘Trots op wat we doen met onze middelen’