Het laatste formule 1 nieuws

Schumacher vreesde voor uitstel Formule 1-debuut

Schumacher vreesde voor uitstel Formule 1-debuut

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Mick Schumacher is dit jaar Formule 1-coureur bij Haas F1. Daarmee volgt hij het carrièrepad van zijn illustere vader Michael Schumacher tot aan de koningsklasse van de autosport. Met zo’n naam leek het een zekerheidje dat hij de F1 zou halen en het is nu aan de Duitser om te laten zien dat hij er langdurig in thuishoort.

Schumacher vreesde even dat een Formule 1-debuut nóg langer op zich zou laten wachten: “Het was om meer dan terechte redenen duidelijk dat de wereldwijde topsport geen prioriteit had toen vorig jaar zoveel landen in lockdown gingen. Ik was bang dat mijn tweede Formule 2-seizoen een jaar langer op zich liet wachten en daarmee ook de droom om door te stromen naar de Formule 1”, aldus de Duitser op de website van Ferrari .

Ook toen het seizoen eenmaal wél werd afgetrapt in Oostenrijk, stroomden de goede resultaten niet binnen: “De start van het seizoen was verschrikkelijk slecht. Tot twee keer toe maakte ik dezelfde fout, waardoor ik maar een zeer bepekt aantal punten opraapte in de eerste twee ronden van het kampioenschap.” Later echter rechtte hij zijn rug, met betere resultaten én de titel in de F2 tot gevolg.

Lees het hele artikel op de volgende pagina Schumacher vreesde voor uitstel Formule 1-debuut