Het laatste formule 1 nieuws

Sebastian Vettel haalt uit naar de F1: "Grote kans voor de sport om op authentieke wijze haar bestaan te verzekeren"

Sebastian Vettel haalt uit naar de F1: “Grote kans voor de sport om op authentieke wijze haar bestaan te verzekeren”

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Sebastian Vettel heeft uitgehaald naar de Formule 1 . Volgens de viervoudig wereldkampioen doet de koningsklasse van de autosport te weinig aan de nieuwe ‘groene’ trend die in de automobielindustrie speelt. “Formule 1 moet een kanaal zijn voor competitieve geest, ambitie, kennis en snelheid aan ontwikkeling, zodat relevante technologieën voor iedereen ontwikkeld worden”, aldus de kersverse Aston Martin-coureur tegenover de Frankfurter Allgemeine Zeitung. In 2014 stapte de Formule 1 sport over op hybride motoren en de volgende stap zijn biobrandstoffen en CO2-neutraliteit. Volgens Vettel is dat nog steeds te weinig. “De beslissing om in 2022 voor 10 procent op biobrandstof te rijden is niets nieuws”, zei de Duitser. “Waarom ligt de Formule 1 achter? Er is een grote kans voor de sport om op authentieke wijze haar bestaan te verzekeren, maar het wordt genegeerd.”

“ Formule 1 heeft altijd veel geld gekost ”, zegt de 33-jarige. “En de competitie en ambitie die we hebben laten altijd genoeg portemonnees trekken.” Volgens Vettel zijn het dan ook de politieke belangen die meespelen, waardoor de horde van een groenere progressie niet wordt gemaakt. “Het lijkt het geval te zijn”, aldus Vettel. “In ieder geval, de zwaartekracht van de situatie wordt niet goed begrepen. Ik vind dat frustrerend. We weten beter en we doen het nog niet.”

Lees het hele artikel op de volgende pagina Sebastian Vettel haalt uit naar de F1: “Grote kans voor de sport om op authentieke wijze haar bestaan te verzekeren”