Het laatste formule 1 nieuws

Sebastian Vettel is bang voor F1-verzadiging: "Mijn mening is niets waard, maar ik ben van mening..."

Sebastian Vettel is bang voor F1-verzadiging: “Mijn mening is niets waard, maar ik ben van mening…”

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Sebastian Vettel is van mening dat de Formule 1 door de voortdurende uitbreiding van de Formule 1 kalender niet bezig goed is en bang is voor verzadiging. De Formule 1 gaf vrijdag jongstleden de kalender voor seizoen 2022 vrij. Daarop was een recordaantal van 23 raceweekends te zien voor de hoogst denkbare raceserie in de autosport. De gevoelens in de paddock zijn gemengd over de nieuwe kalender, sommigen roepen op tot voorzichtigheid om ervoor te zorgen dat het personeel van de teams geen burn-out krijgt, terwijl anderen volledig achter het plan staan. De kalender zal de komende seizoenen misschien nog wel eens langer kunnen worden, waarbij met maar liefst 25 races genoemd, maar Vettel is niet al te happig. Zijn bezorgdheid komt in de eerste plaats uit angst voor de werkdruk voor teampersoneel, terwijl hij zich ook zorgen maakt dat de F1-Grand Prix-serie aan kracht kan inboeten als er meer wedstrijden aan een seizoen worden toegevoegd.

“Ik denk dat ik arriveerde toen de Formule 1 in een soort overgangsfase zat. Vergeleken met de jaren daarvoor waren er niet zo veel testen. En er waren steeds meer races”, vertelde de Aston Martin-coureur aan Motorsport-Total.com. “Dit is gewoon mijn mening en het is niets waard, maar ik denk dat we niet zoveel races zouden moeten hebben.”

“Daar zijn een aantal redenen voor. Om te beginnen zijn er misschien te veel races voor de mensen die ze willen zien”, vervolgde Vettel, “…het is gewoon niet meer zo bijzonder, als het er zoveel zijn. Ten tweede heb ik medelijden met ze… Wij coureurs zitten nog ​​aan de goede kant. We kunnen woensdagavond aankomen en – als we een vlucht kunnen vinden – op zondagavond al vertrekken. Maar het team heeft veel meer stress. Ze komen op maandag of zaterdag van de vorige week aan, richten de pitbox in en ze maken de auto’s klaar. Na afloop moeten ze alles weer inpakken, terugsturen en klaarmaken in de fabriek.”

De viervoudig Duitse wereldkampioen gaat verder: “Voor hen is het dus eigenlijk een baan waarbij je alle doordeweekse dagen en bijna elk weekend bezig bent, dus geen tijd […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Sebastian Vettel is bang voor F1-verzadiging: “Mijn mening is niets waard, maar ik ben van mening…”