Het laatste formule 1 nieuws

Sebastian Vettel krijgt gridstraf na motorwissel

Sebastian Vettel krijgt gridstraf na motorwissel

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

© EPA De Duitse Formule 1-coureur Sebastian Vettel zal zondag bij de Grand Prix van de Verenigde Staten vanuit de achterhoede van start moeten gaan. De 34-jarige kopman van Aston Martin neemt zijn vierde motor van het seizoen in gebruik.

Daarmee krijgt hij automatisch een gridstraf. Eerder overkwam dat ook al onder anderen Max Verstappen, de leider in het WK-klassement, en titelverdediger Lewis Hamilton. Reglementair is per seizoen het gebruik van drie motoren toegestaan zonder sancties.

Vettel is aan zijn eerste seizoen bezig bij Aston Martin. De viervoudige wereldkampioen neemt in de WK-stand vooralsnog de teleurstellende twaalfde plaats in, met nog zes races te gaan. Verstappen populairste coureur: ‘Er stemden twaalf mensen!’

Max Verstappen en Daniel Ricciardo grappen tijdens het persmoment in aanloop naar de GP van de Verenigde Staten. 01:00 05:57 13:20

04:20

01:13

01:27

01:21

00:55 In deze tijd kan iedereen wel wat extra ontspanning gebruiken. Maak voordelig kennis met een blad naar keuze. Je hebt al een proefabonnement voor 10,- Stopt vanzelf.

Lees het hele artikel op de volgende pagina Sebastian Vettel krijgt gridstraf na motorwissel