Het laatste formule 1 nieuws

Sebastian Vettel kritisch op de Formule 1: "Veel geld dat we ontvangen is misschien niet puur"

Sebastian Vettel kritisch op de Formule 1: “Veel geld dat we ontvangen is misschien niet puur”

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Het Formule 1-circus reist af naar diverse landen, waar de wenkbrauwen door menig persoon bij gefronst wordt. In de komende weken worden de races verreden in Saudi-Arabië en Qatar. Beide landen nemen het niet zo nauw met de mensenrechten. Sebastian Vettel is altijd uitgesproken daarover, zo droeg hij een LGBTQ-shirt tijdens de Hongaarse Grand Prix. Hoewel de Aston Martin-coureur de financiële motivatie begrijpt, denkt hij dat er ook meer naar het moraal gekeken moet worden. “Er zijn veel landen waar we heen gaan en veel geld dat we ontvangen is misschien op een bepaalde manier niet erg puur’, zegt Vettel tegenover GP Fans. “Het mag duidelijk zijn dat het lastig is om er in te duiken, sommige landen zijn beter af dan anderen wat dat betreft. Ik denk, op een manier, dat het fout is om naar bepaalde plekken te gaan, omdat je dan die moraal hebt. Dan moet je gewoon nee zeggen. Helaas kan ik duidelijk zien dat er financieel, een enorme kans ligt voor de Formule 1 als business om daar heen te gaan.”

De voormalig wereldkampioen zegt dat als hij als coureur daar ook weinig tegen in heeft te brengen over de landen waar geracet wordt. Volgens de Aston Martin-coureur worden de leden van de teams dan ook in een lastige positie gebracht en vraagt dan ook om verantwoordelijkere keuzes. “ Waar laat het de mecaniciens, engineers en de coureurs? ”, vraagt de coureur dan ook hardop af.

Lees het hele artikel op de volgende pagina Sebastian Vettel kritisch op de Formule 1: “Veel geld dat we ontvangen is misschien niet puur”