Het laatste formule 1 nieuws

Sebastian Vettel op de korrel genomen door politici: 'Hypocriet figuur in brandstof slurpende F1 met een jetset-leven'

Sebastian Vettel op de korrel genomen door politici: ‘Hypocriet figuur in brandstof slurpende F1 met een jetset-leven’

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Toto Wolff breekt een lans voor Sebastian Vettel , nadat de Duitse viervoudig wereldkampioen Formule 1 zich op glad ijs begaf en de wereld van de politiek binnenstapte. Het is wellicht te vergelijken met het steken van een vinger in een wespennest.

In het Duitse Der Spiege l onthulde Vettel dat hij een ‘groene jongen’ is: zo juicht hij zonne-energie toe, gaat hij over op elektrisch rijden en ziet hij de voordelen van gefilterd kraanwater. De in een groene Aston Martin rijdende coureur zei zelfs ‘groen’ te zullen stemmen.

Vanuit de Duitse politiek werd direct gereageerd: zo zou Vettel nogal hypocriet zijn met zijn praatjes over groen terwijl hij een jetset-leven leidt in de brandstofslurpende Formule 1.

Toto Wolff neemt Vettel nu in bescherming.

“Sebastian is iemand die niet alleen naar duurzaamheid kijkt, maar er ook naar leeft. Het is zijn aard dat hij deze houding heeft. Dat vind ik absoluut prima”, zo citeert Bild Zeitung de teambaas van Mercedes die ook invloed heeft bij Aston Martin. Dat team neemt ondermeer de motoren af bij Mercedes. Verwijten zijn wel te begrijpen

Wolff zegt in de Duitse krant verder de verwijten over hypocrisie wel te begrijpen, maar hij komt voor Vettel op. Vettel is een man die zegt wat hij vindt en zich verder niet veel zal aantrekken wat men er verder van denkt, verklaart Wolff in de Duitse media.

Wolff: “Hij vindt het belangrijk en daarom zegt hij het.”

Vettel coacht de jonge Mick Schumacher en geeft hem veel tips in zijn eerste Formule 1 seizoen bij Haas F1 . Als de jonge Schumacher wordt gevraagd wat zijn voorkeuren zijn, antwoordt de zoon van Michael Schumacher :

“Ik wil gewoon over het racen praten.”

Lees het hele artikel op de volgende pagina Sebastian Vettel op de korrel genomen door politici: ‘Hypocriet figuur in brandstof slurpende F1 met een jetset-leven’