Het laatste formule 1 nieuws

Sebastian Vettel: "Schande als Pérez uit de Formule 1 verdwijnt"

Sebastian Vettel: “Schande als Pérez uit de Formule 1 verdwijnt”

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

NÜRBURG – Sebastian Vettel zegt dat het een schande zou zijn als Sergio Pérez de Formule 1 verlaat omdat hij het ‘verdient’ om in de sport actief te zijn. Hoewel men dacht dat Pérez één van de meest ‘stoelzekere’ coureurs op de grid is vanwege zijn langetermijncontract met Racing Point tot het einde van 2022, maar het was de Mexicaan die aan het eind van dit seizoen zonder werkgever komt te zitten. Eerder dit jaar kondigde Ferrari aan dat het Vettels contract niet zou vernieuwen en in zijn plaats in zee gaat met Carlos Sainz. McLaren kondigde vervolgens Daniel Ricciardo aan als vervanger van Sainz, waarna Fernando Alonso bevestigd werd als vervanger van Ricciardo.

Vettel tekende in september een contract voor 2021 met Racing Point waar hij Pérez stoeltje inneemt. Het contract van de Mexicaan werd afgekocht. Hij hoopt echter verder te kunnen in de Formule 1, hoewel zijn opties beperkt zijn.

Volgens diverse media is Haas zijn meest waarschijnlijke bestemming, terwijl Alfa Romeo ook een optie is. Kenners zouden hem echter graag naar Red Bull zien gaan om de teamgenoot van Max Verstappen te worden.

Vettel hoopt dat de 30-jarige coureur een plekje op de grid vindt. “Er zijn niet zoveel stoeltjes nog vacant”, zei de Duitser. “Ik weet niet of Checo met iemand praat, dus ik weet niet of het al zeker is dat hij niet meer op de grid verschijnt volgend jaar. Dat zou jammer zijn. Hij is een coureur die het verdient om in de F1 te zijn.”

Lees het hele artikel op de volgende pagina Sebastian Vettel: “Schande als Pérez uit de Formule 1 verdwijnt”