Het laatste formule 1 nieuws

Sebastian Vettel wil niet racen op zijn 40ste: "Ik zit nog drie tot zeven jaar in de Formule 1'

Sebastian Vettel wil niet racen op zijn 40ste: “Ik zit nog drie tot zeven jaar in de Formule 1′

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Sebastian Vettel leek dit jaar de Formule 1 te moeten verlaten, nadat Ferrari besloot om hem na dit jaar de laan uit te sturen. Ondanks de tegenvallende prestaties dit jaar, bemachtigde de Duitser een contract bij Racing Point. De Duitse F1-coureur is nu ook een stuk positiever ingesteld over het verdere verloop van zijn carrière. “Ik ben nu 33, ik wil nog drie jaar op de baan doorbrengen en ik wil niet meer racen op mijn 40ste”, aldus Vettel tegen Die Zeit. “Dus als je het dan analyseert, dan heb ik nog drie tot zeven jaar in de Formule 1.” De Ferrari-coureur geeft wel toe dat zijn motivatie dit jaar een flinke deuk heeft gehad, doordat hij teamgenoot Charles Leclerc niet kan bijhouden. “Het was een erg lastig seizoen en ik geef toe dat ik zelfs twijfels had over mijn eigen mogelijkheden”, aldus Vettel. “Ik ben dit seizoen nergens goed geëindigd en mijn relaties met het team zijn ook niet de makkelijkste. De liefde is voorbij, maar ik ben nog steeds gemotiveerd.”

Vervolgens vertelde Vettel waarom hij nog wel de motivatie heeft voor een nieuw project met Racing Point, wat volgend jaar Aston Martin is . “Ik verwacht nog veel van de resterende races, maar ik denk dat het nieuwe project met Aston Martin veel mogelijkheden biedt”, aldus de Heppenheimer. “We gaan niet in staat zijn om snel succes te behalen, maar ik ben er zeker van dat het een hele andere benadering wordt met een nieuw doel. Dat is het Aston Martin-team te helpen te groeien.”

Lees het hele artikel op de volgende pagina Sebastian Vettel wil niet racen op zijn 40ste: “Ik zit nog drie tot zeven jaar in de Formule 1′