Het laatste formule 1 nieuws

Seidl over inwerken Ricciardo: "We moeten de juiste keuzes maken"

Seidl over inwerken Ricciardo: “We moeten de juiste keuzes maken”

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Er zitten een aantal spannende wissels aan te komen in het Formule 1 -veld van 2021. Eén daarvan is Daniel Ricciardo , die Lando Norris gaat vergezellen bij McLaren .

Het is altijd een uitdaging om een nieuwe coureur in te werken bij een team, zeker als die al zoveel Formule 1-ervaring heeft als Ricciardo. Daarnaast heeft hij samen met Norris slechts drie dagen de tijd om de McLaren te testen voordat het seizoen begint. Dubbele uitdaging voor McLaren

Die uitdaging is voor McLaren extra groot. Zij gaan namelijk ook nog met motoren van een andere leverancier rijden: ze stappen over van Renault naar Mercedes.

McLaren-teambaas Andreas Seidl heeft echter al een plan om Ricciardo zo snel mogelijk in te werken bij het team. “De engineers zullen staan te trappelen om data met hem te delen, maar we moeten de juiste keuzes maken. We hebben niet veel tijd om te testen, nog minder dan normaal” , zegt Seidl tegen The-Race.com .

“Het doel is om ervoor te zorgen dat het is alsof Daniel al een hele tijd bij ons rijdt. Van daaruit kunnen we verder werken” , vervolgt Seidl. “We hebben een duidelijk plan. De focus ligt bij de technische kant, bij het racen. Maar tegelijkertijd hebben we een programma voor de communicatieve kant, om hem zo goed mogelijk te laten integreren in het team. Dat begint meteen in januari” , aldus Seidl.

Lees het hele artikel op de volgende pagina Seidl over inwerken Ricciardo: “We moeten de juiste keuzes maken”