Het laatste formule 1 nieuws

Seidl waarschuwt: 'Triple-headers moeten niet de norm worden'

Seidl waarschuwt: ‘Triple-headers moeten niet de norm worden’

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

McLaren-teambaas Andreas Seidl waarschuwt de Formule 1 dat drie opeenvolgende raceweekenden niet de nieuwe norm moeten worden op toekomstige F1-kalenders.

De Formule 1 probeerde in 2018 voor het eerst een zogenaamde triple-header uit, maar de teams waren het erover eens dat drie opeenvolgende raceweekenden het teampersoneel te zeer onder druk zetten.Vanwege de coronacrisis bestaat de aangepaste kalender voor dit seizoen echter al uit drie opeenvolgende triple-headers, om zo alsnog zoveel mogelijk races te kunnen rijden. Het seizoen begon met drie opeenvolgende raceweekenden in Oostenrijk en Hongarije, terwijl de Formule 1 volgende week na een weekje rust aan de tweede triple-header begint met twee races op Silverstone en een race in Barcelona. Daarna staan er ook nog drie opeenvolgende raceweekenden op de planning op Spa-Francorchamps, Monza en Mugello.

Hoewel McLaren-teambaas Andreas Seidl de noodzaak van de triple-headers inziet dit seizoen, waarschuwt de Duitser dat het niet de nieuwe norm moet worden in de Formule 1: “We beginnen nu aan de tweede triple-header van het seizoen met twee opeenvolgende races op Silverstone, wat voor de Britse teams uiteraard nog niet zo’n ramp is”, vertelt Seidl aan Autosport. “We hebben nu tenminste de optie om zo laat mogelijk na een korte reis pas aan te komen op het circuit, terwijl we tussen de twee races op Silverstone ook nog een korte break kunnen hebben. Daarna beginnen we aan nog een triple-header en volgens mij krijgen we er later in het seizoen nog eentje, dat is best zwaar.”

“Gezien de omstandigheden is het iets waar we doorheen moeten dit jaar, maar dit mag niet de nieuwe norm worden voor toekomstige seizoenen.” Personeel lange tijd van huis

Met negen races in elf weken tijd maakt Seidl zich vooral zorgen om het feit dat teampersoneel zo lang van huis is: “De werkdruk is niet de grootste uitdaging. Het is wel hard werken, maar het feit dat personeel zo lang van huis is zonder hun gezin is het grootste probleem. Deze eerste triple-header na zo’n lange break was ook niet de grootste uitdaging, maar de triple-headers later in het seizoen zullen een grotere uitdaging worden.”

“We begrijpen allemaal dat […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Seidl waarschuwt: ‘Triple-headers moeten niet de norm worden’