Het laatste formule 1 nieuws

Seidl zelfverzekerd in strijd vs Ferrari: "Redenen waarom wij het derde team zijn"

Seidl zelfverzekerd in strijd vs Ferrari: “Redenen waarom wij het derde team zijn”

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Naast de strijd om de titel tussen Max Verstappen en Lewis Hamilton is er ook nog de strijd om de derde plek in het constructeurskampioenschap. McLaren gaat daar voorlopig nipt aan de leiding, voor Ferrari .

McLaren teambaas Andreas Seidl weet dat zijn team op dit moment prima presteert en dat de kans aanwezig is dat zijn team dit jaar derde gaat worden. Toch, zo zegt hij tegenover Speedweek.com , vindt hij vooral de ontwikkeling van het team heel belangrijk.

“We benaderen onze taken realistisch. We weten precies waar we staan, we kennen onze zwakheden. Wij zijn zelfverzekerd genoeg om te zeggen: er zijn redenen waarom wij het derde team zijn. Maar we zien onszelf op een reis die ons uiteindelijk naar de top moet brengen. Het heeft tijd gekost, dat weten we, maar het goede is: we zien vooruitgang, de richting is goed.” McLaren laat zich niet afleiden

Want dat het team het momenteel goed doet, staat vast. Dat Ferrari de voornaamste tegenstander is, is misschien een beetje verrassend. Er is echter volgens Seidl geen magische formule om ineens weg te lopen bij Ferrari.

“Hoewel we ambitieus zijn, is er geen magie in de Formule 1 . Natuurlijk mogen we blij zijn na zo’n mooi resultaat als in Oostenrijk, maar nu moeten we ons gewoon niet laten meeslepen, zodat we onverstoorbaar aan het proces blijven werken.” Komend weekend zal McLaren in eigen land, op Silverstone, verder afstand willen nemen van Ferrari in de strijd om de derde plek.

Lees het hele artikel op de volgende pagina Seidl zelfverzekerd in strijd vs Ferrari: “Redenen waarom wij het derde team zijn”