Het laatste formule 1 nieuws

'Sensationele' Norris oogst lof van McLaren-teambaas

‘Sensationele’ Norris oogst lof van McLaren-teambaas

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Op dit moment mag Lando Norris zich ‘best of the rest’ noemen in de Formule 1, nadat hij de Grand Prix van Bahrein als vierde eindigde achter het trio Lewis Hamilton , Max Verstappen en Valtteri Bottas . De McLaren-coureur kon zich geen betere start van het seizoen wensen, net als zijn teambaas Andreas Seidl. De Duitser was zeer tevreden over de prestaties van zijn jongste Formule 1-coureur.

“We hebben het hele raceweekend in Bahrein kunnen zien, zeker tijdens de kwalificatie en de race, dat Lando de volgende stap heeft gemaakt, zo klinkt hij in gesprek met onder meer RacingNews365 positief over de coureur die net is begonnen aan zijn derde seizoen in de Formule 1. “Het is natuurlijk iets dat we mogen verwachten van een jonge coureur, zeker in zijn eerste jaren. Hij moet deze stappen maken, want zo wordt je een topper in deze sport.”

Norris maakte volgens Seidl een gedegen indruk. “Het was mooi om te zien hoe hij het voor elkaar bokste, het was echt een gecontroleerde race van zijn kant. Hij pushte wanneer hij moest pushen en hij controleerde de pace als hij in de positie zat om dat te doen. Qua bandenmanagement deed hij het geweldig, hij heeft sensationeel werk geleverd, hij had de volledige controle en dat was geweldig om te zien.”

Niet alleen op, maar ook naast de baan is de inmiddels 21-jarige coureur sterk verbeterd, vertelt zijn meerdere. “Als je ziet hoe hij samenwerkt met zijn engineers, hoe hij communiceert tijdens een vrije training, tijdens de race, onder stress, dan zie je dat hij bouwt op het vertrouwen en de ervaring die hij de afgelopen twee seizoenen heeft opgedaan. Hij heeft de afgelopen winter alles weer laten bezinken en geleerd van zichzelf. Dat vertaalt zich nu naar goede rondetijden en een goede prestatie tijdens de race”, aldus een zeer tevreden McLaren-teambaas. Waren Verstappen en Red Bull te braaf in Bahrein?

Luister nu de podcast met host Mental Theo, autocoureur Tom Coronel en F1-expert Ruud Dimmers.

Lees het hele artikel op de volgende pagina ‘Sensationele’ Norris oogst lof van McLaren-teambaas