Het laatste formule 1 nieuws

'Sergio Pérez is klaar om de stier bij de horens te vatten'

‘Sergio Pérez is klaar om de stier bij de horens te vatten’

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

© Getty Images/Red Bull Contentpool | Sergio Pérez bezoekt de Red Bull-fabriek in Milton Keynes. Romain Grosjean is van mening dat als je Lewis Hamilton in de Haas zet hij zo goed als kansloos is. “Als je Hamilton in de Haas zou zetten, zou hij niets klaarspelen. De prestatie van Russell in Sakhir is het perfecte voorbeeld van wat een verschil de auto echt maakt”, laat de voormalig Haas-coureur optekenen door Autosprint .

“Om races in de Formule 1 te winnen, moet je de beste auto hebben”, stipt de Fransman aan. “De 20 coureurs in de Formule 1 zijn allemaal toppers. Natuurlijk zijn er hier en daar wat verschillen, maar dat is minimaal. Zodra Verstappen, Leclerc of Russell een betere auto tot hun beschikking hebben, zullen ze Hamilton het vuur aan de schenen leggen.”

De 34-jarige Fransman is erg blij voor Sergio Pérez , die dit jaar een kans krijgt om te schitteren in een topauto. De Mexicaan wordt na Daniel Ricciardo , Pierre Gasly en Alexander Albon de nieuwe teamgenoot van Max Verstappen . “Ik ben oprecht blij voor hem en dat hem dit gegund is. Ik heb er alle vertrouwen in dat hij het goed zal doen bij een topteam”, aldus Grosjean.

“Het zal zijn tweede kans zijn na wat er in 2013 bij McLaren is gebeurd. Maar de situatie is nu helemaal anders voor Sergio en zijn jarenlange ervaring. Ik denk dat hij klaar is om de stier bij de horens te vatten”, sluit de Fransman.

Binnenkort wordt bekendgemaakt hoe de toekomst van Romain Grosjean eruit gaat zien. Hij is in verband gebracht een IndyCar -stoeltje bij Dale Coyne Racing.

Lees het hele artikel op de volgende pagina ‘Sergio Pérez is klaar om de stier bij de horens te vatten’